miercuri, noiembrie 28, 2007

Vitrinele la Bergdorf Goodman

De-a lungul anilor, Bergdorf Goodman (zau ca nu e greu de pronuntat odata ce te obisnuiesti: berg-dorf :)) ) a dovedit ca imaginatia si atentia la detalii duce la rezultate spectaculoase.


Tematica de anul acesta este "Elemente" si cuprinde Pamant, Apa, Aer, Foc si Lumina, care sunt prezentate in vitrinele principale. Nici vitrinele de pe lateralele magazinului nu-s mai neglijate, chiar daca nu fac parte din tematica.


Intre vitrinele principale si usi sunt cateva vitrine inguste, care si ele sunt decorate cu mai putina opulenta dar cu la fel de elegante si scumpe toalete.
Mos Craciun nu apare niciodata in vitrinele de la Bergdorf insa. Cine ghiceste de ce ii dau o ciocolata :))

Bergdorf este (in aprecierea mea) cel mai scump magazin departamental. Toaletele din vitrine sunt foarte probabil intre 10 si 30,000 de dolari - si nu ca nu au si lucruri mai ieftine dar categoric servesc o anumita categorie sociala.


Si in final, 5th Ave la (aproape) miezul noptii. Se vede in imagine fulgul de lumini al UNICEF-ului (6000 de luminite in cristal Baccarat), care isi ia locul de onoare in fiecare an la intersectia cu strada 57th. Scuzati mizeria va rugam, sunt doar urmele a 2-3 milioane de oameni care trec zilnic pe 5th ave. si masinile de curatat probabil au venit in urma mea...

Ca intotdeauna, mai multe poze (adaugate celor de la L&Taylor), unele cu detalii, si care merita vazute mari.

sâmbătă, noiembrie 24, 2007

Razboiul vitrinelor a inceput...

In fiecare an pe vremea asta, marile magazine se iau la intrecere (neoficial) cu cele mai interesante vitrine pentru sarbatori. Fiecare magazin incearca sa fie cat mai deosebit, cat mai interesant, sumele de bani cheltuite cu ocazia asta fiind de obicei obscene. Dar numarul de vizitatori atrasi este la fel de ireal :)
De-a lungul magazinului se pun cordoane de catifea rosie delimitand zona vizitatorilor de restul trotuarului - si da, se sta la coada cu rabdare, si mic si mare, pentru a trece prin fata fiecarei vitrine.

Sper ca anul asta sa reusesc sa aduc aici poze de la cel putin 3 magazine - si juriul sa fiti voi. :)

Azi, Lord & Taylor...

Mos Craciun in Venetia?!? unde sania cu reni nu are voie, probabil. :)










Tematica e un pic eclectica - Craciunul in diferite zone ale globului? In familie? In diferite bucatarii? nu mi-e clar. Vitrinele cu marionete alternate cu cele pentru cliente serioase (si neaparat blonde).






Cum ziceam, eclectic. Dar incantator oricum.












Inca ceva poze aici.

Triple chocolate cheesecake


Ca niciodata, nu am gatit nimic pentru ziua curcanului dar nu m-am putut abtine sa nu fac macar un desert ca sa sarbatoresc trecerea celei mai grele perioade de recuperare (primele 2 saptamani, yey!!) Mai ales ca a fost usor, doar ingrediente aruncate in robotul de bucatarie pe rand, apoi la cuptor 30 de minute.
Reteta a fost luata de aici, doar ca am decis ca e cam multa si deci:
- am injumatatit-o (si bine am facut)
- am facut-o intr-o forma de placinta/tarta
- la cuptor pentru doar 30 de minute in loc de o ora si lasata in cuptorul stins inca jumatate de ora (total inutil, tot a crapat)

A iesit buna dar densa si un pic prea rich si mi-a parut rau ca nu am facut reteta mea obisnuita, care e mult mai spumoasa si usoara. Asa ca o sa scriu reteta mea, pe care o recomand calduros.

Cheesecake de ciocolata

8 oz/250 gr. de ciocolata amaruie + 30 grame pt. decorat (optional)
8 oz./250 gr. branza crema (Philadelphia)
1 lingura zahar pudra
1 cana de frisca nebatuta (heavy cream) sau 250 gr. frisca (nu vegetala, frisca vegetala nu e frisca ci... ceva extraterestru)
1 crusta de ciocolata (genul celei din poza de aici)



Se topesc 8 oz./250 gr. ciocolata la Bain-Marie* amestecand din cand in cand. Odata topita, se lasa la racorit.

Intre timp se mixeaza branza crema cu zaharul pudra (mixer, robot de bucatarie sau tel). Se toarna ciocolata topita amestecand continuu apoi se adauga si frisca amestecand usor de jos in sus cu o paleta.

Se toarna compozitia in crusta si se baga la frigider o ora sau pana se intareste.

Si gata.


Se poate decora cu aschii de ciocolata (trageti cu un peeler de legume peste o latura a unei bucati de ciocolata). Daca va plictisiti si n-aveti ce face, faceti ce-am facut eu - o crema ganache (sparta putina ciocolata in bucati mici, incalzit 2-3 linguri de frisca nebatuta si turnata peste ciocolata, amestecat viguros pana se omogenizeaza) si daca inca nu v-a trecut plictiseala, topiti 2-3 linguri de zahar pana se caramelizeaza, apoi trageti cateva alune de padure (infipte intr-o scobitoare) prin caramel si ridicati incet, sa se formeze varfuri cat vreti de lungi.
Daca mai ramane caramel si va place joaca asta, luati o scobitoare si incarcati-i varful cu ceva caramel pe care il lasati sa curga in jurul cozii unei linguri de lemn, invartind de cateva ori - in cateva secunde poate fi desprins usor caramelul care va fi format ca arcuri.

Fun, huh? :)

Bain-Marie = un vas cu 2-3 degete de apa pus la fiert, dat focul mic odata ce a dat in fiert. Deasupra se pune vasul (Jena sau Pyrex sau metal) in care se topeste ciocolata, care sa nu atinga suprafata apei fierbinte. Aburul e cel care lucreaza aici.

miercuri, noiembrie 21, 2007

vineri, noiembrie 16, 2007

Zgarieturi



De mult imi sta pe buricul degetelor sa scriu urmatoarele si dat fiind ca acum am timp de ramblings, fie ele si scurte, here I go:
Am o problema cu oamenii increzuti. Ma zgarie pe creier mai abitir ca o femeie catza.

Consider ca e superb ca fiecare om sa aiba incredere de sine dar ma irita rau cand se depaseste limita si se trece la "nu mai e nimeni ca mine" sau "stiu eu mai bine" sau "la banii mei imi iau una asa de mare" (cine nu stie bancul, asta este :)) ) sau... sa mai dau exemple?? ca banuiesc ca nu-s singura care se loveste de atitudini de-astea.

Si in momente de-astea imi vine greu sa ma abtin sa nu spun tristul adevar adevarat: Darling, oricat esti de frumos/destept/bogat/norocos/priceput/umblat/original, intotdeauna e cineva mai frumos/destept/bogat/norocos/priceput/umblat/original decat tine

Si deci, you're not all that decat daca te compari cu cei ce sunt mai putin frumosi/destepti/bogati/norocosi/priceputi/umblati/originali - ceea ce nu se face, nu? ca doar nu vrei sa te cobori la nivelul lor ca sa poti face comparatii...


Plus ca un pic de modestie sta bine oricui, de orice sex, varsta, orientare sexuala sau religie.

En fin. In curand schimb vorba si trecem la fructe exotice :D

luni, noiembrie 12, 2007


De la Tudor Prisacariu, via Imagine Romania - din solidaritate, si pentru ca nu cred ca italienii sunt mai breji decat mine personal sau decat alta natie in general - inclusiv cea gitana, si pentru ca ar fi trebuit sa fim mandri inca de pe vremea lui Decebal. De fapt, pe vremea lui Decebal inca eram o natie mandra, dupa aia ne-au napadit italienii si ne-au complexat cu aerele lor de superioritate.

La liber sa preluati campania.

duminică, noiembrie 11, 2007

Raport

*Pentru cei ce nu ma cunosc si nu stiu despre ce e vorba, poate e bine sa va prefaceti ca postul asta nu exista. Regrete pentru intreruperea programului obisnuit, dar ma vad nevoita sa folosesc blogul pentru motivul original - acela de a tine legatura cu prieteni/familie. Tocmai am trecut printr-o operatie destul de dificila si e unul din momentele cand trebuie sa-i tin la curent cu prezentul meu si foarte probabil total neinteresant pentru restul lumii. Multumesc de intelegere.*

Intrat in sala de operatie la 2:10 p.m., iesit la aproximativ 5:30-5:45. Morfina (de unde calitatea pozelor LOL), deloc durere, deloc umflata de la gazul care il pompeaza in stomac in cazul laparoscopiilor (imi promisese doctora ca o sa-l scoata cat de mult poate). 4 incizii mici, acoperite cu leucoplast. Sora de noapte ma viziteaza din ora in ora sa ia temperatura si tensiunea (care sunt superbe mereu) si de fiecare data se mira de cat de bine arat si cat sunt de vivace (well, not really, intre vizitele ei dorm). Usor discomfort la un moment dat (nu mai sunt pe morfina demult) si incep sa iau pastile (Percocet).

De cand am fost adusa in camera ma mir unde am nimerit - in primul rand ca e pentru un singur pacient, apoi ca are 2 televizoare, frigider, canapea extensibila (deci nu am ramas singura nici o clipa) si fotoliu recliner.
A, si e mai mare decat multe camere de hotel in care am stat tot asa, scurt, peste noapte. Toate astea in conditiile in care asigurarea mea medicala e una din cele mai proaste posibile, hm. Misterul se dezleaga a 2-a zi dimineata cand o domnisorica imi prezinta cartea ei de vizita si un formular pe care ma roaga sa-l semnez - care ma ispaseste de orice plata pentru camera care de obicei costa $850/noapte. Mi-a fost oferita pentru ca nu mai existau paturi libere in camerele normale cu 2 paturi.


Mai tarziu mi se da permisiunea sa mananc mancare solida si mi se aduce un meniu de unde comand o supa de pui cu pasta, creveti scampi cu orez si legume, si o felie de tiramisu. Nu, n-am mancat tot... nici pe departe.

Pana acum sunt bine, toate bune. Ma recuperez, stau in pat mai tot timpul si e o doza de discomfort dar o pastila de Tylenol 600 mg e suficienta.

joi, noiembrie 01, 2007

Parada de Halloween din Greenwich Village

Am fost la parada si am vazut baieti frumosi...
























political statements...


























fete frumoase...







































cupluri haioase...









































costume elaborate...













































gasca de zombi care au dansat pe Thriller... (cu dedicatie speciala pt Ina :) )



























si nu in parada ci pe langa, cel mai realist machiaj/costum - jur ca mi-am pus intrebarea daca e chiar ranit? :))



Si bineinteles, mult mai multe poze aici si merita vazute mari.
Related Posts with Thumbnails