vineri, mai 30, 2008

Artisti de strada

In fine, a venit cat de cat vara si la noi. O tura scurta prin Union Square...






Unii cumparau miere...










...altii-s mai putin delicati dar plini de dragoste si ei. Neh, serios acum, piata era pe la inchidere cand am ajuns eu, asa ca am decis sa va arat artistii strazii azi.




miercuri, mai 28, 2008

Pe ici, pe colo...

Am fost la plaja luni, prima vizita pe anul asta. Cu hainele pe noi in cea mai mare parte pentru ca a batut vantul cam tare. Dar se pune ca iesire. Pai nu?
Si ne-am distrat (pe socoteala altora) cat ne-am distrat...






... dupa care ne-am dus sa pozam gaste. Si s-a incheiat cu gratare, pe care nu le-am mai pozat (hm)
Si-atat a fost.

sâmbătă, mai 24, 2008

Yakitori Taisho bis

Demult, pe la inceputurile blogului, am mai scris despre Yakitori Taisho. Poate e vremea unui update :)

Ureche de porc picanta, ca aperitiv.










Pasta "prajita" cu porc si legume - facuta cu kimchi (varza murata foarte picanta)



Picioare de sepie tempura (un fel de pane mai subtire)









Si preferatul meu, macrou la gratar.

miercuri, mai 21, 2008

Deluxe Market


Am pomenit (cred) ca din cand in cand merg la cumparaturi in Chinatown. La ultima excursie am facut cateva fotografii, pentru ca un market chinezesc mi se pare mai neobisnuit decat ce stim noi.
Este un market de mancare (vand doar cateva legume dar nici un fel de alte produse) care tine de la o strada la alta. Foarte convenient, ambele intrari au standuri cu mancare gata preparata, de la gustari pana la patiserii.
Gasesc nu numai ca preturile bat bine orice alte supermarketuri din oras, dar carnea este mult mai proaspata - pentru ca exista multa clientela si marfa se vinde repede. La supermaketurile americane mi s-a intamplat sa gasesc carne inverzita, la chinezi niciodata.
Pe langa cele mentionate, ar mai fi ca se gasesc multe delicatese. Ca de exemplu limba de porc. Sau pipote de ratza. Sau limbi de ratza. Ca eu stiu sau nu ce sa fac cu ele, nu conteaza. In poza, un pui care se pare ca e foarte pretuit, chiar daca e mai putin fraged - il voi incerca candva. Nu numai pielea e neagra, ci si oasele si e cunoscut sub numele de silkie chicken, considerat de chinezi ca avand proprietati medicinale.
Mai au carnuri marinate si alte semi-preparate - salate de fructe de mare, paste de peste, peste marinat... Luam mereu un container mic cu urechi de porc taiate fasii mici, intr-un sos cu ardei iute si alune. Si salata de baby-caracatita care se vede in poza.
Castraveti de mare. (trebuia sa va las sa ghiciti ce sunt, nu?) Cred ca am mai pomenit despre castravetele de mare cand am scris despre New Green Bo - este un preparat al lor care e superb. Textura este ca de sorici, altfel stiu ca nu arata apetisant. Si da, imi doream si eu o poza mai clara, dar la aglomeratia care era, plus reflectiile vitrinelor, n-am putut mai bine de-atat).
Au nevoie de prezentare? OK. Tipari. Care pe vremea copilariei mele, cei cativa bacani greci care mai existau in Bucuresti ii vindeau uscati, ca delicatesa. Personal sunt neutra, nu zic ca nu-i mananc daca se iveste ocazia, dar nici nu-i caut pe meniuri.
Nu mie mi-a tremurat mana la poza asta (parol ca a fost foarte dificil sa strecor camera intre cea careia i se adresa demonstratia si o alta care astepta sa fie servita - si nu, nu s-au uitat ciudat la mine dar nici nu s-au dat la o parte asa cum face orice newyorker cand vede un presupus turist cu aparatul foto in mana) In fine, a fost o parada de 5 broaste care au fost scuturate si intoarse pe toate partile pana cand a fost aleasa una.
Si asta ca supliment, for fun. :P










Alt avantaj al cumparaturilor in C-town sunt fructele si legumele. Nu au neaparat tot ce ai avea nevoie, dar au altele care nu le gasesti sa dai cu tunul - usturoi verde de exemplu. Prima recolta locala de ciresi ajunge in C-town (la 2 lb pentru $3), pe cand supermarketurile inca mai vand (importate) cu $6.99

Sper ca v-a amuzat :)

miercuri, mai 14, 2008

QED

Leif Pettersen este un autor cunoscut ale mai multor volume de calatorie din seria Lonely Planet. A vizitat Romania de cateva ori si este in prezent in Romania, iar. Ultimul sau articol de blog prezinta Bucurestiul exact cum il stiu si eu si cum multi refuza sa-l vada. Inca mai sper ca unii sa inteleaga vorba aia "cand 2 iti spun ca esti beat, te duci si te culci".
Fara ofense.
Si sorry, articolul e in engleza.

marți, mai 13, 2008

Awwwwww

Nu prea imi place sa preiau subiecte de pe blogul altora, dar asta mi s-a parut mult prea cute. Plus ca am o vaga banuiala ca, in cea mai mare parte, Zoso are alti cititori decat am eu.

duminică, mai 11, 2008

Targ de strada I

Au inceput targurile de strada. De-acum si pana in toamna tarziu in fiecare sambata si duminica vor fi cel putin unul pe zi. Cel de azi mi s-a parut interesant - organizat de Coalitia americanilor din Asia Pacifica, s-a anuntat ca un eveniment cu muzica si dans, arte si mancare din Japonia, China, Coreea, India etc. A fost un pic dezamagitor, cele mai multe mese erau pentru promovarea diverselor organizatii asiatice din oras - si totusi, din loc in loc am reusit sa mai vedem cate ceva nou.

S-a sarbatorit ziua de nastere a lui Budha, unde puteai sa-ti speli pacatele spalandu-l pe copilul Budha asa cum a facut Ina :)...

am vazut cum se imbraca un costum coreean...

















cum se fac "tatuaje" cu henna, mehndi...









pictura/caligrafie japoneza...

ceva dansatoare de hula din Polinezia...








care stiau sa scuture frunzele bine rau (cateva poze in plus aici)...



















demonstratii de arte martiale (stick fighting)...

si cu chiu cu vai n-am ramas nemancata - sticky rice cu ceva porc, boabe de fasole, ou si alte chestii, aburit in frunza de banan.

marți, mai 06, 2008

O lune dupa-amiaza

Brooklyn Botanical Garden inchisa lunea, prea tarziu pentru Bronx Zoo, prea devreme sa nu te plimbi nicaieri. Ce-i de facut?
Doua nunti, tipete de copii la joaca, verdeata, flori, si relaxare dupa inima fiecaruia.






joi, mai 01, 2008

4 zile scurte

Am revenit. A fost frumos dar scurt, intotdeauna timpul trece mai repede in vacanta.



De Pasti am fost la biserica ortodoxa din orasul vecin si am asistat la slujba asa cum o stim dar in engleza (preotul este american)

si chiar s-a facut ocolul bisericii de 3 ori - obicei care in NY nu este posibil pentru ca in jurul bisericii ar insemna in jurul unui block. Evident, unii au preferat sa stea pe loc si sa faca poze.

Luni am fost cateva ore la munte pe Blue Ridge Parkway in muntii Appalachian.

As fi vrut sa ajungem pana la cel mai inalt punct pe Parkway care e la 2000m dar din pacate timpul a trecut prea repede si a trebuit sa o luam spre casa dupa ce am ajuns abia pe la o mie si un pic. Oricum, frumos.

Am vazut vaci de rase mai neobisnuite, unele mai frumoase decat altele.





























Am cunoscut vecini noi - el e Yeti.










Am vazut-o si pe printesa noastra, care ne-a recunoscut si si-a impartit dragostea egal intre "fostii" si "prezentii".




Drumul spre casa a fost lung, dar am incercat sa ne amuzam cat s-a putut - cu nume haioase de localitati si rauri, sau ce se mai intampla pe autostrazi...
Ca de obicei cand ne intoarcem din sud, am oprit in Philadelphia sa mancam un cheesesteak.
De obicei luam de la Geno's insa de data asta am decis sa mai luam si de la Pat's (nu ca ar fi avut nevoie de mai multi clienti). Am cazut de acord ca data viitoare e Geno's iar.

Maine dimineata am o chestiune care ma face sa adopt ce zice pe truck-ul asta...
dar totul e parfum altfel.
Related Posts with Thumbnails