miercuri, decembrie 30, 2009

Alice went Gaga

Vitrinele de la Bergdorf Goodman anul asta au fost mai putin superbe ca in alti ani, dar bogatia detaliului le face totusi demne de mentionat (vitrina cu regele-regina este de privit vreo juma'de ora, asa, ca la muzeu).

Tema a fost Alice in Tara Minunilor cu o buna doza de Lady Gaga. Poate totusi aveti nevoie de inspiratie pentru toaleta de maine seara. :D

marți, decembrie 29, 2009

Time Warner Center

Dat in folosinta in 2003, este in prezent proprietatea cu cea mai mare valoare de piata din NYC. Doua turnuri de 229 de metri inaltime si o suprafata de 260,000 de metri patrati, contin apartamente rezidentiale (parca la 50 de mil. bucata la deschidere), birouri (Time Warner are sediul aici, bineinteles), hotelul Mandarin Oriental NYC, si un atrium cu 4 etaje de magazine si restaurante de renume international: A Voce, Masa (si BarMasa, un picut mai ieftin dar unde un fel principal pleaca de la $28 si ajunge la $240), Landmarc si Per Se sunt doar cele mai importante. De notat insa si Bouchon Bakery, unde mai oricine poate sa-si permita o prajiturica si-o cafea, cat si Clo - un bar foarte modern, cu spatiu deschis si vederi catre Columbus Center si luminile lui, foarte impresionant si conceptul si realizarea.
Spre interiorul etajului, Clo are un "perete" de rafturi unde este prezentata ceva marfa in tema - pahare, decantoare, accesorii de bar, in spatele unei sticle super-futuristice: alb mat, devine transparenta numai cand te afli in fata ei. Aici se gasesc paharele mele preferate, numite Dexter (yeap, I'm a big fan) si da, daca nu stiti serialul probabil ca nu veti aprecia firul de "sange" si nici amprentele. Si dupa cum puteti citi, sunt exclusive barului Clo si nu-s nici chiar ieftinute (n-a zis nimeni ca n-am gusturi scumpe).
In Atrium (sau hol, cum vreti sa-i spuneti), spectacol de lumini si sunet (sarbatorile nu s-au terminat inca doar), si o vedere ametitoare de la etajul 4 drept in subsol, unde se afla un Whole Foods Market (stiu ca Ina il va recunoaste sigur).

sâmbătă, decembrie 26, 2009

Raportul de Craciun

Ne astepta un brad minunat si masa pusa. Mezelicuri (toate bune dar babicul a fost fenomenal si deci foarte demn de mentionat), salata de boeuf, crema de branza de burduf, icre superbe, salata de ciuperci, salata de crayfish, peste afumat elegant de catre rusi - si cred ca n-am uitat nimic. Apoi sarmale (ale gazdelor mult mai bune ca ale mele, plec capul cu jena :)) ), iar desert un superb galatkoboureka si o incercare de-a mea la o alta reteta de bouche de Noel care pana la urma a fost facut din 2 retete cu 2 creme caramel, una cu ciocolata si una fara (not bad dar cred ca renunt la buturugile astea frantuzesti, prea multa munca pentru ceea ce e pana la urma o rulada).
Si deci am mancat ca stiti voi cine, am stat pana dimineata si acum suntem in recuperari. Noroc ca avem inca o zi libera maine sa ne revenim.

joi, decembrie 24, 2009

Craciun fericit!

Sus boieri, nu mai dormiti
Vremea e sa va treziti
Sus boieri, nu mai dormiti
Vremea e sa va treziti
Casa sa v-o maturati
Leru-i ler
Si masa s-o incarcati
Leru-i ler
Casa sa v-o maturati
Leru-i ler
Si masa s-o incarcati
Leru-i ler

Cred ca se repeta versurile special pentru mine, sa ma apuc odata de treaba. :D



duminică, decembrie 20, 2009

Ninge, ninge!!!

Ca tot ma intrebati mereu daca ninge la NY: acum ninge - viscolit, cu multe grade sub punctul de inghet. Traficul auto e incetinit la o medie de 10-15 miles/h, primaria nu a curatat nici un drum (inafara de 5th Ave. in Manhattan, se pare)desi de ieri inca se laudau ca au sute de utilaje gata.
Nu o zi buna de mers la cumparaturi, mai ales la drum lung, in Long Island. Dar am zis ca poate iar exagereaza meteorologii. Doar cat am deschis usa de la masina si s-a asezat o pulbere de zapada pe bord si scaune, am facut poza dupa ce stersesem parte din ea. Prima poze este de la inceputul furtunii de zapada. Asa arata acum, in momentul in care scriu. Oh, joy!
Sa vedem acum cat va tine si cum imi incurca planurile pentru urmatoarele zile. No pressure, e doar Craciunul. :D
Ma bucur insa ca am luat bradul ieri si nu am amanat pentru week-end, cand as fi gasit numai pomi inzapeziti si degerati.

joi, decembrie 17, 2009

Sheepshead Bay

3 pasi la stanga de Brighton Beach e un golfulet ce se cheama Sheepshead Bay (nu se traduce prin "capul oii" insa, Sheepshead este un soi de peste ce se gasea candva din abundenta in apele golfului).
In cartierul ce-i poarta numele, golful se ingusteaza intr-un soi de canal, ce serveste ca doc pentru nenumaratele barci de pescari si ca promenada pentru trecatorii prin cartierul impanzit de restaurante si magazine (aici se afla Cherry Hill Gourmet market). Barcile pot fi arvunite pentru o zi de pescuit in larg sau pentru petreceri/croaziere in apele orasului, exista si o piata de peste, chiar si un "bar cu stridii" - soi de restaurant pe cale de disparitie in NYC.
Multe nu-s de spus despre Sheepshead Bay, deci... la poze.

marți, decembrie 01, 2009

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?

Mai multa decenta si sa te indrepti mai multa catre Occident, indepartandu-te de balcani. Altfel, aniversarea de azi nu e decat un alt an care a trecut.
Related Posts with Thumbnails