sâmbătă, februarie 27, 2010

Grau fiert

Si am mai incercat o data, cu rezultate excelente. Asta este ce-am facut: in primul rand, am folosit cantitatile din reteta de mai jos. Am folosit un amestec de grau perlat (super-extra-decorticat, se vede cat e de alb comparat cu cel adus din tara) si bulgur #4 (spart mare, stanga sus), cam 50-50. Dupa racire am pus rom de cocos (care imbatranea pe raft de vreo 2 ani si mai bine, de cand a fost adus din Caraibe), stafide si cirese uscate si rehidratate, coaja de la 1 lamaie si 1 portocala. Plus nuca, bineinteles. A iesit cremos de data asta, asa cum imi doream. Romul de cocos i-a dat o aroma foarte deosebita, iar ciresele uscate un pic de acreala (tartness) care surprinde placut.

joi, februarie 25, 2010

miercuri, februarie 24, 2010

Harmony Terrace

Unul din restaurantele romanesti la care nu fusesem niciodata e Harmony Terrace, chestiune remediata acum vreo 10 zile cand am fost invitati pentru o mica sarbatorire a unei mari reusite :)

Multe nu-s de spus: localul e mic, erau deja 2 mese mari pentru 2 baieti care-si sarbatoreau ziua de nastere; se pregatise program artistic (Marilena Dobre, pe care o stiam de ani; din pacate numele celorlalti nu le-am retinut - o cantareata din Republica Moldova, un tanar trompetist si o soprana rusoaica pe care am filmat-o un minutel-doua, ca merita. Toti foarte talentati, dar trompeta a fost un pic prea mult pentru un spatiu asa mic).

Mancarea foarte buna, mult prea multa - singura mea nemultumire este ca meniul este acelasi la toate restaurantele romanesti. Raposatul "Acasa" era singurul restaurant care avea si alte mancaruri pe meniu, inca plang ca din toate restaurantele romanesti, "Acasa" a fost cel care a inchis. S-a dansat, s-a cantat "Multi Ani Traiasca" (la alte mese)... a good time was had by all, ceea ce va dorim si dumneavoastra.

marți, februarie 16, 2010

miercuri, februarie 10, 2010

Winter effing wonderland

Mi-ati vazut cartierul vara, acum il vedeti si iarna. 10-12 cm de zapada si scolile s-au inchis, transportul in comun e oarecum dat peste cap, la TV se difuzeaza cu disperare statutul ultimilor fulgi de nea cazuti, presa nationala si internationala are subiect de stiri: a nins la NY.

(pentru cui ii pasa, stim noi - pozele sunt facute cu telefonul si editate cu CameraBag si PS apps)

duminică, februarie 07, 2010

Acum cateva luni povesteam de fantastica Alice Tan Ridley, care si-a facut o cariera cantand prin statiile de metrou. Azi am aflat ca Gabourey Sibide, tanara actrita care joaca in Precious, este fiica ei.
Ain't that something.
Related Posts with Thumbnails