duminică, aprilie 29, 2012

Salt & Fat

Deschis de un an la cateva strazi de casa, un mic restaurant si-a facut renume destul de repede. Dupa moda curenta, serveste portii mici (recomandat 2-3 portii/persoana).
Componentele fiecarei portii sunt detailate fie pe website, fie pe flickr. Ne-a placut foarte mult totul, singura usoara dezamagire fiind terina de coada de vita - nu ca n-a fost buna, dar ma asteptam la mai multa savoare.
Iar la inceput servesc din partea casei floricele de porumb aromate cu bacon. Dementiale, really.

In ciuda faptului ca floricelele au gust de bacon si al numelui indraznet, si desi mai gasesti un pic de costita pe ici pe colo (ca in shrimp and grits de ex.), mancarea nu e excesiv de sarata si nicidecum grasa. Foarte bun balans de texturi si arome si foarte gustoasa. Mai vreau.

sâmbătă, aprilie 28, 2012

Parada de Paste

5th Ave, NYC. In fiecare an in ziua de Paste (calendar catolic)

New World Mall Food Court

Un mall cu magazine nesemnificative dar un food-court demn de Singapore.
Dumplings cum n-am mai vazut, deschise, proaspete si gustoase, prajite (fara ulei) in tigaie, sosul lor formand o crusta etereala.
Bucatele de peste si creveti (care pica pe locul II) cu orez si salata; pestele este perfect gatit si gustos.
Ureche de porc taiata fasiute, supe de zeci de feluri, mancare cu diferite grade de picanterie sau mai fada, de curatat papilele gustative, coreeana-vietnameza-malaeziana-thailandeza sau chinezeasca din diferite regiuni. In principiu, departe de tot ce gasesti in restaurante sau take-out joints.
Fiecare stall are un numar si specialitatile lui, va trebui sa adaug la setul de poze.

Related Posts with Thumbnails