tag:blogger.com,1999:blog-29823711.post7612096364668678076..comments2023-10-19T05:13:21.176-04:00Comments on Sarba in caruta: PescarestiLolahttp://www.blogger.com/profile/02136911196464734818noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-79340737880661590782008-11-24T17:57:00.000-05:002008-11-24T17:57:00.000-05:00ma bucur ca ai incercat ceva nou.si n-am nimic imp...ma bucur ca ai incercat ceva nou.<BR/>si n-am nimic impotriva mujdeiului - il ador dealtfel - dar nu la macroul asta. cum spuneam, nu am vrut sa-i acopar gustul specific. nu ca nu merge :D dar stii cum e cand ai o pofta de ceva anume.<BR/>eventual o sa mai scriu si despre alti pesti cand o sa am ocazia desi aici multi pesti nu-s intalniti in ro. uite acum mi-a venit o pofta de crap la capac :))<BR/><BR/>si yeap, aia cu fiert oole a ajutat multa lume cred. habar n-aveam cata lume face google search pe "cat sa fierb ouale" :DLolahttps://www.blogger.com/profile/02136911196464734818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-54412662081819117232008-11-24T05:46:00.000-05:002008-11-24T05:46:00.000-05:00Lola, sa-ti dea Dumnezeu sanatate!!! a iesit excel...Lola, sa-ti dea Dumnezeu sanatate!!! a iesit excelent, pana acum il faceam la gratar sau prajit si lamaia venea muuult mai la urma. am luat macrou congelat, am gasit un pachet de 4, cam 1 kg cu totul, nu stiu cat au avut dezghetati si curatati. cred ca am pus mai mult ulei decat ai pus tu, respectiv inainte de a-i impacheta am mai tras o dunga de ulei de masline pe spinarea fiecaruia. servit traditional cu mamaliga si un sos mai lung de usturoi cu vin si smantana(un mujdei mai light), chiar daca smantana nu prea are ce cauta langa peste, m-am tot lins pe degete muult dupa aceea. chiar... apropo de asocierile astea traditionale la noi, gen mamaliga-peste-mujdei, la mine inca functioneaza si sunt momente in care poate ratez o experienta culinara deosebita numai pentru ca "noi stim" ca "numai asa se face"... oricum, multumesc mult pentru acest articol(mai spuneam odata ca "fericirea sta in lucrurile simple"? la fiert oo, nu?)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-58303709275088972972008-11-18T18:51:00.000-05:002008-11-18T18:51:00.000-05:00cristi, tu mi-ai facut pofta cu macroul tau la gra...cristi, tu mi-ai facut pofta cu macroul tau la gratar. :D dar era si prea frumos sa-l las la magazin, nu?<BR/><BR/>about2run - nu cred ca al meu a fost asa proaspat ca al lui cristi. proaspat in cazul meu inseamna peste care a fost congelat imediat dupa ce a fost pescuit si decongelat doar inainte de a fi pus in galantar. (metoda care imi convine pentru ca am oroare de viermii pestilor proaspeti, daca ai vazut vreunul vreodata nu il uiti repede - ori congelarea ii distruge).<BR/>nu mai e proaspat daca e decongelat si apoi recongelat si iar de... sau daca a fost congelat cu saptamani in urma.<BR/>altfel...ne multumim si noi cu atat de proaspat cat se poate :DLolahttps://www.blogger.com/profile/02136911196464734818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-76275946652377638682008-11-18T08:31:00.000-05:002008-11-18T08:31:00.000-05:00hehe, de cristi vroiam si eu sa amintesc, cred ca ...hehe, de cristi vroiam si eu sa amintesc, cred ca am comentat ceva la postul lui cu macrou la gratar. din pacate la noi gasesti rar macrou proaspat, nici vorba de petele galbene jucause.<BR/><BR/>e o idee pentru zilele care urmeaza, la noi a inceput postul craciunului cu multe dezlegari la peste. si cum stau la bloc, decat sa suport doar mirosurile de peste prajit din vecinataturi, o sa incing si eu cuptorul, vad eu pe unde voi gasi macrou bun.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-69217039469005560562008-11-18T07:26:00.000-05:002008-11-18T07:26:00.000-05:00Da, si eu redescoperit cu placere macroul in Irla...Da, si eu redescoperit cu placere macroul in Irlanda, mai ales ca aici e superproaspat si ieftin (cam 5 euro kilogramul, 7 de file).<BR/>Am mincat de curind insa peste la un restaurant marocan si m-a dat pe spate. Gustul condimentelor puse, in combinatie cu pestele, m-a facut sa innebunesc.<BR/>Prefer pestele pe plita incinsa sau pe gratar.<BR/>Si da, corect, nici mie nu mi se pare mare filosofie la gatitul lui.Anonymousnoreply@blogger.com