tag:blogger.com,1999:blog-29823711.post787751029712502264..comments2023-10-19T05:13:21.176-04:00Comments on Sarba in caruta: Food - Cheesecake si Saint EmilionLolahttp://www.blogger.com/profile/02136911196464734818noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-30396632776937308582008-02-17T03:37:00.000-05:002008-02-17T03:37:00.000-05:00Ti-am trimis si mail si daca tot am tradus-o, o pu...Ti-am trimis si mail si daca tot am tradus-o, o pun si aici, poate mai foloseste cuiva.<BR/><BR/>600 gr de capsuni, curatate<BR/>3 linguri de fructoza lichida (light daca exista alegerea)<BR/>1 1/2 cana (375 gr) de biscuiti graham macinati fin<BR/>1 cana (250 gr) zahar + 3 linguri<BR/>3 linguri unt topit<BR/>800 gr branza crema (philadelphia sau asemanatoare) la temp. camerei<BR/>1/4 lingurita sare<BR/>2 oua mari la temp. camerei<BR/>1 teaca de vanilie, semintele rase de pe teaca si pastrate (eu am folosit esenta naturala de vanilie, 1 lingura)<BR/>250 gr branza mascarpone<BR/><BR/>se incalzeste cuptorul la 300F/150C. Se pun capsunile intr-un singur strat pe o tava cu margini. Se stropesc cu fructoza si se amesteca usor. Se coc pana cand siropul se ingroasa si capsunile au devenit rosu intens si s-au micsorat un pic, aprox. 1 ora si 30 min. Se scot (imediat n.m) intr-un castron si se zdrobesc bine. Se lasa sa se raceasca complet.<BR/><BR/>Se incinge cuptorul la 350F/175C. Se amesteca biscuitii, 3 ling zahar si untul topit intr-un castronel. Se pune amestecul cat mai uniform pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili de aprox. 22-23 cm. Se coace doar pana s-a intarit un pic si a prins culoare, cam 10 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.<BR/><BR/>Se reduce temperatura cuptorului la 325F/165C.<BR/>Se pune branza crema in castronul unui mixer si se amesteca la viteza mica 2 min pana este cremoasa. Se curata peretii castronului cu o paleta si se adauga cana de zahar si sarea. Se curata peretii castronului, se adauga ouale cate 1 odata, amestecand bine dupa fiecare. Se curata peretii castronului si se pun semintele de vanilie si branza mascarpone pana cand totul e f cremos si fara cocoloase, aprox. 3 min.<BR/><BR/>Se transfera 5 cani din compozitie in castronul cu capsuni, se amesteca. Se pune compozitia in forma de tort peste crusta, se niveleaza cu o paleta. Cu atentie se pune deasupra amestecul simplu de branza, nivelandu-se.<BR/><BR/>Se infasoara forma de tort in 2 randuri de folie de aluminiu, se pune intr-o tava cu marginile inalte. Se pune apa clocotita in tava pana cand apa ajunge la jumatatea formei de tort. Se coace 1 ora - 1 ora si 10 min. Se scoate forma de tort din apa, se transfera pe un gratar sa se raceasca. Se pune la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte.Lolahttps://www.blogger.com/profile/02136911196464734818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-60458588502545419322008-02-16T10:59:00.000-05:002008-02-16T10:59:00.000-05:00Ai spus ca poti ajuta cu o traducere. Eu am incerc...Ai spus ca poti ajuta cu o traducere. Eu am incercat sa traduc dar sunt destui termeni/ingrediente pe care nu i-am inteles si la cat arata de bine chiar as vrea sa-l incerc.<BR/> Astept un raspuns la romuscaro@gmail.com<BR/> Multumesc, MadalinVaiohttps://www.blogger.com/profile/03400658870696681086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-82065702215993759532007-04-12T02:24:00.000-04:002007-04-12T02:24:00.000-04:00Ice, am vazut gratarul vostru si ce vreme minunata...Ice, am vazut gratarul vostru si ce vreme minunata ati avut (folosesc Google Reader si sunt la zi cu blogurile care le urmaresc :) )<BR/>Sa va fie de bine (spun asta fara malitie) si sa mai faceti asa cat puteti de des. Nimic nu e ca un gratar pe jar.<BR/><BR/>Vopsitul cu frunze de ceapa rosie nu mi-a placut de cand eram copil - ieseau cam roz-transparent. Ies mai bine cu varza rosie sau sfecla rosie, dar am zis sa nu mai toc/rad si alte chestii. Eh, s-au ciocanit oricum. :)Lolahttps://www.blogger.com/profile/02136911196464734818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-89988265669762771112007-04-11T13:29:00.000-04:002007-04-11T13:29:00.000-04:00Aici a fost frumos tare, soare mult si o primavara...Aici a fost frumos tare, soare mult si o primavara de milioane. La mine pe blog, poti vedea cateva fotpgrafii cu iesirea la iarba in a doua zi de paste, care confirma ceea ce spun :)<BR/><BR/>Legat de oua ... daca foloseai retea din batrani si le vopseai cu foi de ceapa rosie, ieseau impecabil de rosii, fara sa te murdareti apoi pe maini, colorate uniform si mai ales ... 100% natural ;) <BR/><BR/>Numai bine Lola, si ma bucur ca te-ai simtit ok :)ice4you®https://www.blogger.com/profile/14996789505129248689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-72171225716716742962007-04-10T01:34:00.000-04:002007-04-10T01:34:00.000-04:00Ouch! Asta ne mai trebuia, un White Easter :)) Spe...Ouch! Asta ne mai trebuia, un White Easter :)) <BR/>Sper ca ai facut poze - s-ar putea sa fie o intamplare de spus nepotilor. Sau cine mai stie, cu incalzirea globala :P<BR/><BR/>Aici a fost doar vant si frig - mi s-a stins lumanarea pana acasa din pas in pas, ca pacatosilor cica :))Lolahttps://www.blogger.com/profile/02136911196464734818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-29823711.post-47624594611632436202007-04-10T01:22:00.000-04:002007-04-10T01:22:00.000-04:00confirm cu frigul... eu am sarbatorit ziua de Past...confirm cu frigul... eu am sarbatorit ziua de Paste undeva in Jersey, mai intr-un fel de padurice, si am avut parte de furtuna de zapada :)Corinahttps://www.blogger.com/profile/08297832888210231229noreply@blogger.com