A bientot!
"Life's but a walking shadow, a poor player/ That struts and frets his hour upon the stage/ And then is heard no more: it is a tale/ Told by an idiot, full of sound and fury,/ Signifying nothing." Shakespeare
vineri, aprilie 25, 2008
Voyage de plaisir
A bientot!
miercuri, aprilie 23, 2008
Nam Son Vietnamese
Nam Son exceleaza la pho si cateva alte mancaruri. Cred ca pentru supa de peste o sa raman la varianta Nha Trang-ului.
Nam Son
245 Grand St.
(bet. Bowery & Christie st)
sâmbătă, aprilie 19, 2008
Desertul de duminica
Asa. Si ca sa incheiem total subiectul, ce mi-a parfumat viata saptamana asta.
miercuri, aprilie 16, 2008
Bun Bun
Am mai luat un steak de vita pe bun (btw, bun in vietnameza defineste un anumit fel de spaghete, pe cand in engleza inseamna cam tot ce aproximeaza o chifla) . Cateva feliute de vita perfect rosii in mijloc (hm, poate ar trebui sa pun poza asa, miscata cum e), montate pe un pat de spaghete si salata. Mi-a placut ca nu erau (ca de obicei) spaghete morman si 3 fire de salata - cantitatile perfect echilibrate. La momentul asta s-a apropiat de noi si ne-a salutat un individ care nu putea fi decat proprietarul. Am intrat in vorba si in mai putin de 2 minute, cu mare entuziasm, a fugit sa prepare ceva ce nu e pe meniu si, a zis el, trebuie sa incercam. Si iata cum s-a intors cu salata din poza - creveti la gratar pe un munte de salata de muguri de soia cu ananas si ceapa prajita crocant, menta si busuioc, asezonata cu o vinegreta picanta atat cat trebuie. Foarte buna si frumos gest din partea lui - am platit pentru asta conversand cu el restul timpului pe teme diverse, de la farfurii si decoratii pana la planurile lui de a deschide unicul restaurat vietnamez cu adevarat elegant din oras. Well, bafta - pare un perfectionist si viseaza BIG.
Bun SoHo
143 Grand St.
luni, aprilie 14, 2008
Un fel de primavara
vineri, aprilie 11, 2008
Idoli si idoli
Acum doua seri, American Idol a avut un spectacol special, cu invitati mai mult sau mai putin celebri, cu scopul strangerii de fonduri pentru eradicarea saraciei. In fine, ce vroiam sa spun de fapt este ca Robin Williams a avut un gig de cateva minute in care joaca Idolul rus. Foarte amuzant - ca de obicei, dar intrebarea mea e, daca ar fi jucat Idolul roman, cat hate mail ar fi primit? :))
Hei... just enjoy :)
Hei... just enjoy :)
joi, aprilie 10, 2008
miercuri, aprilie 09, 2008
vineri, aprilie 04, 2008
Pastitsio
O reteta extraordinar de buna, daca nu ati mancat pastitsio niciodata e musai sa incercati. Si stiu ca nu arata a mare lucru, dar este ab-so-lut delicioasa.
E foarte usor de facut, doar ca murdaresti multe vase:
200-259 gr de penne (in functie de cum vrei proportia de paste-carne)
4-500 gr. carne de miel tocata
o ceapa mare
1-2 catei de usturoi
4 linguri de bulion
1/4 cana de vin rosu
1/4 lingurita scortisoara
3 linguri unt
4 linguri faina
1 1/2 cana lapte
1/2 cana de parmezan
un praf de boia iute
1 - se pune pasta la fiert. cand mai are 2-3 minute se scoate intr-o strecuratoare si se lasa deoparte.
2 - se prajeste carnea de miel pe foc viu (sa nu lase apa si sa devina carton) maruntindu-se cu lingura. Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca pana devine transparenta, se adauga si usturoiul si se amesteca jumatate de minut si el. Aici se da focul mai spre mediu, apoi se toarna vinul, se lasa sa scada. Se pune bulionul (eu ii fac loc intr-o parte de cratita si il "prajesc" cateva secunde, apoi il amestec cu carnea), scortisoara si o cana cu apa (fierbinte, da?) si se lasa sa fiarba usor vreo 20 de minute. Se stinge focul, se pune sare si piper, se amesteca pasta cu carnea si se toarna intr-o forma de 25x25cm (cu marginile inaltute) unsa cu unt.
3 - se face un sos bechamel din 3 linguri de unt, 4 linguri de faina (se prajeste faina aproape un minut) si lapte, se fierbe la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa un pic. Se pune parmezanul si un praf de boia iute (cayenne, ce-o fi). Se toarna in tava si se da la cuptor 375F pentru 40 de min., pana se maroneste la suprafatza.
Scuze de poza asta, dar cred ca imi era foame :))
