marți, octombrie 24, 2006

Food - Strudel my way

A venit toamna, au aparut merele noi. M-am gandit la o placinta cu mere dar pana la urma am decis ca am chef de un strudel.
O sa urmeze si o placinta cat de curand. :) Pana una alta, asta e strudelul meu.

O cutie de Pepperidge Farm Puff Pastry sheets (exista si "shells")
4-5 mere mari (soi mai acrisor), curatate, taiate in 4 si apoi felii
1/4 cana de stafide, inmuiate in rom sau cognac jumatate de ora
1 cana de nuci macinate mare
1/2 cana pesmet
2-3 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara

Pesmetul si nuca se prajesc intr-o tigaie (unsa cu unt daca nu e nonstick).
Se scot intr-un castronel si se pun merele in aceeasi tigaie, pentru cateva minute, doar cat sa se inmoaie un pic (mai mult si incep sa lase apa). Se iau de pe foc si se adauga zaharul si scortisoara.

Se incinge cuptorul la 190 C/375 F.

Se intinde o foaie de aluat, cat se poate de subtire, pe o planseta. (Daca se rupe se lipeste cu putina apa)
Se presara foaia cu jumatate din cantitatea de pesmet-nuca lasand o margine de aprox. 10 cm. neacoperita. Se intind jumatate din mere peste pesmet. Se presara jumatate din stafide peste.

Se ruleaza de la capatul umplut astfel ca marginea libera sa acopere bine rolul. Se lipesc capetele bine. Se repeta cu a doua foaie.

Se baga la cuptor 30-35 de minute pana se aureste frumos. Se scoate de la cuptor si se pudreaza cu zahar, se lasa sa se raceasca un pic si apoi se taie bucati.

Bun rece sau cald, simplu sau cu un mot de frisca.

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails