"Life's but a walking shadow, a poor player/ That struts and frets his hour upon the stage/ And then is heard no more: it is a tale/ Told by an idiot, full of sound and fury,/ Signifying nothing." Shakespeare
miercuri, august 27, 2008
Ne jucam in trafic
Ne plangem ca traficul e innebunitor si ce rezolvare gasim? Luam 2 din 4 linii si le facem "locuri de odihna". Unde unii-fara-frica se odihnesc sau chiar isi iau masa de pranz. Nici nu-mi pot imagina placere mai mare decat 3 guri de gaze de esapament cu o furculita de salata.
In alta ordine de idei, aflu de la Zaza ca in Bucuresti, Pasajul Victoria este in pericol de disparitie (alte manarii ale unora si altora). Am incredere ca daca suficiente glasuri se fac auzite, exista o sansa sa fie salvat - si merita. Chiar daca nu va pasa, va rog eu sa sacrificati cateva secunde si sa semnati petitia online.
marți, august 19, 2008
Iubind vara
Refuz sa ma gandesc la toamna. Intre timp ma bucur de vara si de bogatia pietelor de fermieri. Cine spune ca toamna e cea mai bogata? acum e vremea. (cateva poze in plus pe flickr, just click on the badge).
Ah, si preturile din prima poza sunt umflate (motivul evident pentru care au si atatia clienti). Preturile la ferma de unde cumpar eu mereu sunt asa: $3/lb rosii heirloom, $2/lb rosii de camp, $1.20 vinete, $1.50 - $2 ardei gras, $1 castraveti, $2 fasole verde, $2 ditamai buchetul de busuioc sau leustean, porumbul 2 la "leu". Ferma "mea" nu vinde fructe din pacate, iar la ceilalti fructele sunt obscen de scumpe.
Ah, si preturile din prima poza sunt umflate (motivul evident pentru care au si atatia clienti). Preturile la ferma de unde cumpar eu mereu sunt asa: $3/lb rosii heirloom, $2/lb rosii de camp, $1.20 vinete, $1.50 - $2 ardei gras, $1 castraveti, $2 fasole verde, $2 ditamai buchetul de busuioc sau leustean, porumbul 2 la "leu". Ferma "mea" nu vinde fructe din pacate, iar la ceilalti fructele sunt obscen de scumpe.
joi, august 07, 2008
Somon tartar
Un aperitiv foarte usor de facut si teribil de gustos.
6 oz./300 gr. somon (foarte proaspat, sushi grade), taiat marunt
2-3 fire de ceapa verde, taiate marunt
1 lingurita de sos soia
1 lingurita de ulei de susan
1 lingura de patrunjel
1 lingurita de coriandru verde
sare si piper
zeama de la jumatate de lamaie verde
Se amesteca toate ingredientele inafara de zeama de lamaie, se lasa sa stea 30 de min. Se adauga si zeama de lamaie si se serveste imediat.
(daca sta prea mult in sucul de lamaie incepe sa se "gateasca" din cauza aciditatii si atunci avem ceviche - care e cu totul alta mancare de peste, despre care o sa vorbim alta data).
6 oz./300 gr. somon (foarte proaspat, sushi grade), taiat marunt
2-3 fire de ceapa verde, taiate marunt
1 lingurita de sos soia
1 lingurita de ulei de susan
1 lingura de patrunjel
1 lingurita de coriandru verde
sare si piper
zeama de la jumatate de lamaie verde
Se amesteca toate ingredientele inafara de zeama de lamaie, se lasa sa stea 30 de min. Se adauga si zeama de lamaie si se serveste imediat.
(daca sta prea mult in sucul de lamaie incepe sa se "gateasca" din cauza aciditatii si atunci avem ceviche - care e cu totul alta mancare de peste, despre care o sa vorbim alta data).
duminică, august 03, 2008
Un zambet, din cand in cand
Acum cateva zile am vazut un film - destul de interesant, 5 povesti diferite ce se petrec in acelasi timp in 5 orase ale globului - "Night on Earth" in caz ca vreti sa-l vedeti (director Jim Jarmusch).
Una din povesti este jucata de Roberto Benigni si este atat de genial incat a trebuit sa pun aici. Daca stiti si un pic de italiana e si mai delicios. Enjoy!
(si please, no jokes about the sheep :D)
Una din povesti este jucata de Roberto Benigni si este atat de genial incat a trebuit sa pun aici. Daca stiti si un pic de italiana e si mai delicios. Enjoy!
(si please, no jokes about the sheep :D)