Un aperitiv foarte usor de facut si teribil de gustos.
6 oz./300 gr. somon (foarte proaspat, sushi grade), taiat marunt
2-3 fire de ceapa verde, taiate marunt
1 lingurita de sos soia
1 lingurita de ulei de susan
1 lingura de patrunjel
1 lingurita de coriandru verde
sare si piper
zeama de la jumatate de lamaie verde
Se amesteca toate ingredientele inafara de zeama de lamaie, se lasa sa stea 30 de min. Se adauga si zeama de lamaie si se serveste imediat.
(daca sta prea mult in sucul de lamaie incepe sa se "gateasca" din cauza aciditatii si atunci avem ceviche - care e cu totul alta mancare de peste, despre care o sa vorbim alta data).
Usor de facut ptr. TINE, f. delicios ptr. MINE:) stiu sigura ca intelegi diferenta...:) te puuuup, muahhh!!!
RăspundețiȘtergereYummm, asta e pe lista mea cu vreo 50 de mancaruri preferate, de la care nu m-as putea abtine sau dintre care nu pot alege una singura, dar pe care le-as putea avea oricand si in orice cantitati, si cu sigurantza nu m-as satura. Perfect pentru o zi de vara arzatoare, cu niste arome atat de proaspete si usoare,
RăspundețiȘtergere@ina - e mai usor de facut decat o ciorba, draga mea :D
RăspundețiȘtergere@roxana - la fel si eu. e una din mancarurile la care poftesc des :)
pe asta il mananc in nestire...
RăspundețiȘtergereasisderea. am ajuns la concluzia ca mai curand mananc peste crud decat preparat (nu ca am ceva impotriva celui din urma). :))
RăspundețiȘtergerebun , nimic de zis .dar ia incercati voi sa adaugati in compozitia de baza si un castravete murat bine tocat si apoi cand totul este montat pe 2-3 felioare de somon fumme afumati totul cuoreganosi busuioc doar 20 de secunde. este delicios
RăspundețiȘtergere