"Life's but a walking shadow, a poor player/
That struts and frets his hour upon the stage/
And then is heard no more: it is a tale/
Told by an idiot, full of sound and fury,/
Signifying nothing." Shakespeare
joi, decembrie 11, 2008
Pumpkin
Inspirata de Catalin (si cu o pofta ramasa de la Ziua Curcanului) - dovleac la cuptor si strudel cu dovleac.
@about2run - da, multa scortisoara si un pic de zahar
@catalin - pepperidge farm puff pastry sheets, intinse mai subtiri. umplutura - dovleac (copt) dat prin razatoarea mare/pasat cu o furculita, cateva linguri de zahar si un pic de scortisoara si un pic de vanilie. rulat, bagat la cuptor 30-35 de min (375F), pudrat cu zahar. nimic altceva.
sau crud, ras ori taiat cubulete mici, mici si calit cu zahar si scortisoara; pentru variatie mai bag si coaja de portocala si zeama de la o jumatate de lamaie, depinde cat de zemos e dovealacul(prefer unul un pic mai uscat, nu unul care se face fleasca atunci cand il bagi in cuptor; cred ca asta inseamna sa fie bine copt el de la natura)
da, daca nu-l aveam gata copt l-as fi calit (dar mereu il dau prin razatoarea mare, nu cubulete). a fost foarte zemos - cred ca cei bine copti lasa mai mult lichid. a iesit cam moale strudelul dar odata rece s-a tinut bine ;)
Am mincat odata, demult, dovleac la cuptor cu dulceata de gutui si frisca deasupra - ceva absolut fabulos; cred ca ar merge cu orice fel de dulceata de fructe putin acrisoare. Bineinteles, frisca e de baza ;)
Incearca-l, mai ales ca sezonul dovleacului e in plin :) Ceea ce am mincat eu arata cam ca prajitura Tosca - blatul era dovleacul copt, crema dulceata de gutui, peste care era frisca. Intr-adevar, nu te poti opri dupa o singura bucata :D
cu muulta scortisoara!
RăspundețiȘtergereoaai, ce matinala esti :))
strudelu arata fabulos. reteta ceva? pina una alta am mai bagat o tava de dovleac la cuptor, asa sa fie acolo :-)
RăspundețiȘtergere@about2run - da, multa scortisoara si un pic de zahar
RăspundețiȘtergere@catalin - pepperidge farm puff pastry sheets, intinse mai subtiri. umplutura - dovleac (copt) dat prin razatoarea mare/pasat cu o furculita, cateva linguri de zahar si un pic de scortisoara si un pic de vanilie. rulat, bagat la cuptor 30-35 de min (375F), pudrat cu zahar. nimic altceva.
sau crud, ras ori taiat cubulete mici, mici si calit cu zahar si scortisoara; pentru variatie mai bag si coaja de portocala si zeama de la o jumatate de lamaie, depinde cat de zemos e dovealacul(prefer unul un pic mai uscat, nu unul care se face fleasca atunci cand il bagi in cuptor; cred ca asta inseamna sa fie bine copt el de la natura)
RăspundețiȘtergereda, daca nu-l aveam gata copt l-as fi calit (dar mereu il dau prin razatoarea mare, nu cubulete).
RăspundețiȘtergerea fost foarte zemos - cred ca cei bine copti lasa mai mult lichid. a iesit cam moale strudelul dar odata rece s-a tinut bine ;)
De care dovleac ai folosit?
RăspundețiȘtergeregata, am notat, am sa incerc si eu sa vad ce iese.
RăspundețiȘtergereFlavius, am gasit o poza (ca nu stiu chinezii mei varietatile ca sa le scrie pe eticheta :))
RăspundețiȘtergereiar eu stiu doar cativa pe nume.
http://www.worldofstock.com/closeups/BAG1344.php
Catalin, spor la treaba. asteptam pozele :D
Am mincat odata, demult, dovleac la cuptor cu dulceata de gutui si frisca deasupra - ceva absolut fabulos; cred ca ar merge cu orice fel de dulceata de fructe putin acrisoare. Bineinteles, frisca e de baza ;)
RăspundețiȘtergeresuna bineeeeee :)
RăspundețiȘtergere(frisca face orice de 100 de ori mai bun LOL)
Incearca-l, mai ales ca sezonul dovleacului e in plin :) Ceea ce am mincat eu arata cam ca prajitura Tosca - blatul era dovleacul copt, crema dulceata de gutui, peste care era frisca. Intr-adevar, nu te poti opri dupa o singura bucata :D
RăspundețiȘtergere