joi, decembrie 11, 2008

Pumpkin

Inspirata de Catalin (si cu o pofta ramasa de la Ziua Curcanului) - dovleac la cuptor si strudel cu dovleac.























.

11 comentarii:

  1. Anonim4:42 a.m.

    cu muulta scortisoara!

    oaai, ce matinala esti :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim5:09 a.m.

    strudelu arata fabulos. reteta ceva? pina una alta am mai bagat o tava de dovleac la cuptor, asa sa fie acolo :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. @about2run - da, multa scortisoara si un pic de zahar

    @catalin - pepperidge farm puff pastry sheets, intinse mai subtiri. umplutura - dovleac (copt) dat prin razatoarea mare/pasat cu o furculita, cateva linguri de zahar si un pic de scortisoara si un pic de vanilie. rulat, bagat la cuptor 30-35 de min (375F), pudrat cu zahar. nimic altceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim6:38 a.m.

    sau crud, ras ori taiat cubulete mici, mici si calit cu zahar si scortisoara; pentru variatie mai bag si coaja de portocala si zeama de la o jumatate de lamaie, depinde cat de zemos e dovealacul(prefer unul un pic mai uscat, nu unul care se face fleasca atunci cand il bagi in cuptor; cred ca asta inseamna sa fie bine copt el de la natura)

    RăspundețiȘtergere
  5. da, daca nu-l aveam gata copt l-as fi calit (dar mereu il dau prin razatoarea mare, nu cubulete).
    a fost foarte zemos - cred ca cei bine copti lasa mai mult lichid. a iesit cam moale strudelul dar odata rece s-a tinut bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim2:39 a.m.

    gata, am notat, am sa incerc si eu sa vad ce iese.

    RăspundețiȘtergere
  7. Flavius, am gasit o poza (ca nu stiu chinezii mei varietatile ca sa le scrie pe eticheta :))
    iar eu stiu doar cativa pe nume.

    http://www.worldofstock.com/closeups/BAG1344.php

    Catalin, spor la treaba. asteptam pozele :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim4:52 p.m.

    Am mincat odata, demult, dovleac la cuptor cu dulceata de gutui si frisca deasupra - ceva absolut fabulos; cred ca ar merge cu orice fel de dulceata de fructe putin acrisoare. Bineinteles, frisca e de baza ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. suna bineeeeee :)
    (frisca face orice de 100 de ori mai bun LOL)

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim2:41 a.m.

    Incearca-l, mai ales ca sezonul dovleacului e in plin :) Ceea ce am mincat eu arata cam ca prajitura Tosca - blatul era dovleacul copt, crema dulceata de gutui, peste care era frisca. Intr-adevar, nu te poti opri dupa o singura bucata :D

    RăspundețiȘtergere