Ati ghicit dragelor si dragilor, mai ales Rodica :) - am facut coliva. Pentru prima data ever si fara nici un alt motiv decat o pofta nebuna. Una lume e superstitioasa si nici nu vrea sa auda de ea, dar eu mi-am invins nevrozele si mi-am facut pofta. Am folosit o reteta dintr-o carte de bucate care zice cantitati egale de grau si nuca, doua treimi zahar si ma rog, aromele aferente: coaja de lamaie, portocale, rom, vanilie. Nu stiu de ce aveam impresia ca graul fierbe foarte greu, dar nu a fost cazul (si probabil motivul pentru care am scazut lichidul prea mult, i-a lipsit cremozitatea - dar nu-i nimic, acum stiu). A iesit foarte-foarte buna desi as fi dorit sa fie mai cremoasa si sa se simta romul un picut mai mult (am folosit 2 fiole de esenta de rom Dr. Oetker and it sucks!! vreau esenta de rom buna).
Dar poate imi lamuriti si mie ceva nedumeriri.
Graul l-am cumparat de la Massis, magazinul armenesc de la mine din cartier, si pe punga scrie clar si romaneste "grau pentru coliva". Mai am niste grau adus din tara acum ani (vreun deceniu sa fie? motiv pentru care n-am vrut sa-l folosesc) si este mult mai inchis la culoare decat cel cumparat acum. Se vede in poza de mai sus cat este de palid. Aveti idee de ce? E alt soi?
Si bulgur este tot grau, dar poate fi folosit pentru coliva? pentru ca au si bulgur spart mare (#4).
Oh, well - daca stiti, spuneti-mi si mie sa nu mor (pun intended) proasta.
Realitatea rezistă doar până la etajul nouă
Acum 47 de minute