Probabil unul din cele mai bune restaurante malay(eziene) din oras, Nyonia are un menu destul de diversificat. Serviciul e putin cam indiferent, dar la cat sunt de aglomerati, ii inteleg si-i iert.
Inceputul e roti canai - si e absolut obligatoriu. Asemanator unei clatite foarte subtire si crocanta pe alocuri, vine insotit de un sos de curry cu o bucatica-doua de pui si cartof. Nu pot sa descriu cat e de delicios, trebuie incercat.
Dupa, am luat "Seafood pearl noodles" - care nu au fost foarte fotogenice din pacate, dar pana la urma sunt doar paste (din faina de orez, grosute si consistente) cu ceva creveti si alte fructe de mare (mai mult sau mai putin). Merita fie si numai pentru noodles.
"Double cooked pork leg with spices and white bread" - un delicios ciolan de porc intr-un sos un pic dulceag dar aromat, acompaniat de o paine care pare sa fie gatita la abur. Ciolanul e adus intreg la masa, dar ospatarita l-a taiat cu avant inainte sa o pot opri (cu scopul de a-i face o poza inainte de a fi macelarit).
Alte favorite de pe meniul lor: "Beef rendang" (care in mod hilar este in meniul de "poultry") - bucatele de vita intr-un sos picant (parca suna mai bine cum il descriu ei: "tender pieces of beef simmered with exotic spices (cinnamon, cloves) lemon grass in coconut milk"), "Nasi lemak" (coconut rice flavored w.cloves & screw-pine leaves, served with chili anchovy, pickle, curry chicken and hard boiled egg), "Sauteed rice cake" (pan fried rice cake w. dried radish, egg and bean sprouts).
Alt lucru bun despre Nyonya e ca se afla chiar peste drum de Ferrara Cafe, probabil cea mai mare cofetarie italiana din oras.
Nyonya - 194 Grand Street.
călătorie pe partea cealaltă a pământului
Acum 3 zile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu