Una din cele mai usoare retete cu rezultate spectaculoase.
La jumatate de kg de creveti (1 lb), intr-un vas bun de cuptor care sa-i cuprinda intr-un singur strat:
se pun cateva linguri de unt topit, inca pe atat ulei de masline, sare-piper, un catel-doi de usturoi pisat/dat prin microplane/tocat marunt - nu conteaza, zeama de la jumatate de lamaie si o jumatate de legatura de patrunjel tocat. Se pun crevetii (curatati de coaja/stomac si spalati) in amestec si se da vasul la cuptorul bine incalzit si cu focul dat mare pentru aprox. 5-10 min. Trebuie urmarit momentul cand incep sa devina opaci si rozalii si scosi imediat din cuptor, vor continua sa se faca in lichidul incins. Crevetii prea bine facuti sunt ca guma si nu e fun.
Se servesc peste spaghete sau pur si simplu cu o paine cu coaja groasa. :)
** sunt ok, doar ocupata si preocupata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu