Mezelaria de langa casa, la cateva strazi distanta, in limbaj personal numita "la Cornel" - dupa numele proprietarului care da pe-aici foarte rar (magazinul e in grija sotiei lui). De-aici imi iau cel mai des ceafa, bors, mici, ciolan afumat si costita, mezeluri diverse - va las sa descoperiti singuri care este oferta, motiv pentru care nici nu am pus pozele in slideshow.
Magazinul poate nu asa impresionant "decorat" ca Muncan, dar bun de avut aproape. Si de exemplu, micii lor imi plac mai mult decat cei de la Muncan. Tinut de o familie de romani din Banatul sarbesc, fiul lor (care a fost initiat in afacere de mic) acum lucreaza cu un francez si fac si mezeluri mai deosebite (salam cu vin rosu si alune de padure? e chiar interesant).
43-10 43rd St.
Sunnyside, NY
O alta locatie, un magazin un pic mai mare, este in Ridgewood.
călătorie pe partea cealaltă a pământului
Acum 3 zile
9 comentarii:
Da' Eugenia au, vreau sa stiu? Dar Cico?
La noi de magazine de genul asta ducem lipsa. Ori sunt super, hyper market ori sunt niste dughene de cartier care au de toate, incepand de la bacanie, brutarie, aprozar carne si branzeturi, cosmetice, consumabile .. si lista poate continua.. Iar mezelurile din fotografiile tale arata super bine, nu par innecate in apa, sare si eur-i ca ale noastre.
Curat rasfat, miroase a bunatati cale de 800 de mile :)
m-ai inebunit cu salamurile alea! :D
mi se pare mie sau zaresc niste parizer din ala urias? daca e, ma minunez tare ca se consuma asa ceva si in NY :)
Dona, au avut si eugenii la un moment dat, dar probabil ca nu s-au vandut bine ca nu le-am mai vazut. Cico nu, dar Fanta de soc da, si e buna rau
Ciuleandra, am tot zis ca-s mai bune decat ce se gaseste acum in Ro, dar probabil ca multi nu ma cred :)
Amalia, unde ati stat voi era o locatie a lui Muncan, n-ati fost? (poze de-acolo curand)
anon - avem parizer si mare si mic si cu usturoi si fara si de
pasare si cu slana etc.:)
sa nu te mire ca avem la NY, ci daca l-ai vedea in, eu stiu, AL sau Kansas sau Ohio :))
N-am iesit deloc acolo in zona, ajungeam acasa seara tarziu. Imi place numele cartierului vostru, unde mai pui ca imi place si ce vad prin poze :)
da, cu programul vostru de plimbare dimineata ar fi fost unica ocazie sa-l vizitati. cand o sa pun pozele (desi doar cateva sunt) o sa vezi ce-ati pierdut si vezi tu daca sa-ti para rau sau nu :)
Lola imi faci pofta...noroc ca nu ma pindeste nici un pericol;)...hai sa-ti zic varianta din apropierea mea...magazin romanesc la Offenbach. Il gasesc pe internet...il bag la masina si ajung in fata magazinului simbata la ora 13. Intru buna ziua...eu bucurie mare...Eugenia aveti? Da.Ok...un pret 80 de centi..ok...cumpar( odraslei ii plac- asa ca iau mai multe)...mai cumpar un borcan de icre- 6 Euro si il intreb de mici...spune ca are.Il intreb putin despre cum sint...ramin dezamagita( carne tocata valabila pina-n martie anul viitor) dar mai de rusine mai de pofta iau o caserola...Pai astia au fost cei mai scumpi mici din viata mea 14 Euro...Nu as fi zis nimic daca ar fi avut macar calitate...dar nici aia nu au avut-o ;)Greseala mea a fost ca nu am intrebat pretul- iar mirlanul a speculat pofta mea- tipic romanesc...macelarul de la care imi cumpar saptaminal carnea nu ar indrazni asa ceva...stie ca nu am sa-i mai clac pragul...Una peste alta m-am lecuit de magazinul romanesc din Offenbach...
Carnea tocata valabila pana in martie este probabil din cauza congelarii (tine 6 luni). Si aici sunt congelati si cei care-s la vanzare in ziua respectiva se decongeleaza lent in frigider. Nu-s ieftini micii nici aici, aproape $1/mic.
Pe mine ma socheaza preturile la miel de Paste, acolo se profita serios (nu zic, n-o fi ieftin sa cresti miei). Inca imi aduc aminte de pulpa de miel care m-a costat $60 or so acum cativa ani - ridicol.
Trimiteți un comentariu