joi, iunie 03, 2010

Ziua gogosii - Doughnut Plant

Pentru ca maine, vineri, este National Doughnut Day (vorbesc serios, si daca cititi link-ul de pe wiki veti afla ca nu a fost inventata de vreun mancacios, HA!), am zis sa notez vizita la Doughnut Plant.

Cine ma cunoaste stie ca nu-mi plac gogosile americane. Nu stiu daca in 10 ani am gustat (si gustat, nu mancat) din vreo doua. Cand (fortata de imprejurari si de obicei pentru cafea) mai intru intr-un Dunkin' Donuts, imi tin respiratia cat pot de mult - mirosul de ulei/dulce/whatever imi provoaca repulsie. Uneori simt mirosul si cand trec pe langa un magazin de-al lor, atat de sensibila sunt. Sa fie mai mult de 10 ani (pot localiza in timp pentru ca magazinul era la baza unuia din Gemeni) cand am incercat o gogoasa de la prea-vestitul si slavitul Krispy Kreme (alt lant de magazine de-aici, mult mai tanar decat DD): nu mi-a placut nici aia. Mi-am zis ca nu-mi plac mie gogosile americane si gata.

Dar... la fel de bine, cine ma cunoaste stie ca nu voi refuza sa incerc ceva ce in principiu nu-mi place, daca aud vorbe de bine. Si de Doughnut Plant am auzit numai de foarte bine (singura plangere fiind ca sunt scumpi - la care eu zic: daca merita, face).
Si am tot planuit ani si ani ca voi ajunge sa-i incerc, problema fiind ca sunt intr-un colt de cartier unde nu prea am drum des. Mai ales dimineata (ca aud ca dupa 2-3 pm nu prea mai au cele mai bune sortimente).


Gogosile astea americane se fac in doua feluri: cu drojdie (yeast doughnut) si fara (care se cheama cake doughnuts). "Fabrica" asta de gogosi face cateva sortimente din fiecare, cu umpluturi mai mult sau mai putin traditionale. Gemurile si cremele folosite la umpluturi sunt facute de ei, ciocolata care o folosesc este de cea mai buna calitate, si vorba umbla ca se vand asa de repede ca ai sansa maxima sa cumperi gogosi abia scoase din cuptor - ceea ce se recomanda, bineinteles. Desi trebuie sa spun ca noi le-am mancat dupa cateva ore dupa ce le-am cumparat si tot am fost foarte impresionati.

Am incercat 4 doughnuts: glazed (cu ciocolata) si creme brulee (umpluta cu creme brulee, of course, dar micuta) din cele cu drojdie, si blackout (super-ciocolatoasa) si carrot cake. Toate foarte bune dar mi-a ramas gandul la carrot cake si musai sa ma intorc sa o mai incerc o data, ca poate doar mi s-a parut :D Pentru iubitorii de ciocolata insa, blackout e the bomb.

Cu scuze ca n-am inca poze close-up si cu promisiunea ca data viitoare voi incerca sa nu le mananc inainte sa le pozez.

p.s. pentru NY-erii mei care n-au fost inca la DP si vor sa se duca: desi numele implica o operatie de anvergura :D magazinul este extrem de mic si are un mic counter unde se poate sta si o banca afara, dar atat si nimic mai mult.

8 comentarii:

Dan spunea...

Mai Lola !!
Ce sa ma fac cu tine, ca imi dai peste cap toata truda mea de la gym din saptamana asta !!
Acuma musai sa merg azi acolo ! Mai ales ca ma topesc dupa "donuts"urile americane ! Sper sa gasesc ceva bun dupa-masa, daca nu, sapt. viitoare de dimineata buna inainte de servici :)

Purple Rain spunea...

Mda, si mie imi ploua in gura acum! Din lipsa de gogosi ma duc sa-mi pun o inghetata. :( Si erau calde? :) Ah...

Lola spunea...

Dan, macar tu te duci la gym :))
Well, cand ajungi sa-i incerci sa-mi spui si mie ce-ai luat si cum ti-a placut, sunt curioasa

Cris, pai cand ziceai ca ajungi pe-aici? :D

Purple Rain spunea...

Pai de cand tot zic...Mai bine nu mai spun nimic si cand o fi sa fie, iti fac surpriza. :))

Luci spunea...

Hello,Lola! Eu sunt Luci si am intrat intamplator,recunosc,pe blogul tau. E foarte tare din multe puncte de vedere,insa unul il intrece pe toate: stai in NEW YORK,America,iar asta e pur si simplu fantastic. Am sa il citesc din scoarta-n scoarta pentru ca imi place modul tau de a scrie si viziunea ta de a aborda lucrurile.
Vreau sa imi povestesti cum ai ajuns in America... si daca te-ai fi gandit vreodata ca ai sa locuiesti acolo si sa...traiesti ca un american,pana la urma.
Blogul meu este http://kingofhearts1990.blogspot.com

Tinem legatura!

Lola spunea...

Bine-ai venit, Luci. Si spor la citit, probabil ca vei afla cateva raspunsuri la intrebarile tale.
Am venit legal aici, deja cu green-card. Nu m-am gandit ca voi locui aici pana cand am hotarat ca vreau sa traiesc aici :))
Blogul tau are niste malware cu reclamele alea, me not happy.

Dan spunea...

No, si-am fost azi aici :)
Mi-am luat creme brulee (care desi a fost micuta, s-a topit in gura de buna ce e), blackout (e delicioasa !), carrot cake (testez deseara, ca nu merg atatea una dupa alta) si una cu caramel, dar e pt. colega de la munca :)
Per total, voi mai merge acolo, ca e tare cochet locul, insa destul de aiurea locatia fata de serviciul meu. Insa o data la cateva saptamani merita efortul :)
Lola, fac cinste cu o creme brulee data viitoare cand mai merg ?

Lola spunea...

Nu pot sa refuz, dar n-am idee cand se va intampla. Locatia este intr-adevar foarte aiurea si la orele lor extrem de rar am sanse sa ajung acolo. Doar daca faci delivery in midtown :))

Anyway, ma bucur ca ti-au placut si nu te-ai dus ca la pomul laudat. Inca astept sa-mi spui cum ti-a placut carrot cake (care e preferata de mintea mea in momentul asta).

Related Posts with Thumbnails