duminică, noiembrie 14, 2010

Prima Noapte Alba

Pentru prima data am avut si noi "Noapte Alba" in New York. Ne-a luat 13 ani sa urmam Europa, dar e oarecum obisnuit - America e in urma Europei in unele chestii. Cum ar fi de exemplu, serviciul de celular la metrou (total inexistent aici, odata ce ai intrat in gaura metroului esti neajutorat) sau Noptile Albe. Nu ca ne lipsesc evenimentele de arta, nici vorba.

S-a numit "Bring to Light" si s-a tinut in Greenpoint - Brooklyn, un cartier cu arome poloneze si preferat de tineri artisti de obicei flamanzi. De-a lungul a 4 strazi (blocks pe americaniceste, sau "bloace" in romglish) in galerii de arta, parcul de la colt, pe strazi, in cladiri abandonate si orice alt spatiu imaginabil, s-au intamplat performante artistice, spectacole de sunet si lumina, instalatii de arta si orice le-au mai trecut artistilor prin minte. Care au fost vreo 50 la numar si cica, internationali. In intuneric a fost greu sa aflam nume si proveniente, dar proiectiile n-ar fi avut charm daca nu se petreceau noaptea.
In rest, raman la parerea mea ca arta moderna cateodata depaseste limita artistica in sens opus decat celui asteptat (o gramada de balega in care picura apa, really?) desi unele "exponate" au fost interesante si/sau chiar distractive (preferata mea fiind panoul pentru "umbre", daca tineti sa stiti).


13 comentarii:

Cristi spunea...

Frumos! De-abia astept sa ajung in NY!

Purple Rain spunea...

Noi avem asta!:)

Lola spunea...

Pai Cristi... tot astept de vreo 2 ani?

PR, voi sunteti mai europeni, draga mea. :D Cred ca aici atitudinea e mai mult de "suntem super-extra originali, nu trebuie sa ne luam dupa altii". Pana probabil intra la fileu cineva mai obisnuit cu fazele europene si buf! se intampla si de-astea. :D

Anonim spunea...

Esti sigura ca-n metroul parizian ai acoperire?

Adelina spunea...

Lola, am primit de la o prietena link-ul de mai jos si mi-am amintit de tine. M-am gindit ca te-ar interesa.

http://www.icrny.org/301-5th_Romanian_Film_Festival_in_NYC.html

Numai bine!

Lola spunea...

Multumesc mult, Adelina :) Sigur ma intereseaza.

Blegoo spunea...

Da' haidi Lola odată... cu un post nou... că ne prinde Crăciunu' nepostați din Noiembrie!
:-)

bogdan spunea...

da, observasem și eu că numărul postărilor s-a redus cam la jumătate față de media fiecăruia din cei trei ani precedenți. asta e mai puțin important, atât timp cât sârba se aude in continuare! ;)

Lola spunea...

Ma bucur ca mai treceti pe aici si imi pare foarte rau ca nu v-am raspuns mai repede. Am avut o perioada extrem de aglomerata iar blogul a trecut pe ultimul loc in lista prioritatilor. Voi reveni cand trece valul.

Blegoo, cu regrete, anul asta nu avem sarbatori, nici retete noi. Daca o sa apuc sa fac sarmale ma voi declara multumita. Dar suntem sanatosi si asta conteaza :)

Filme Noi spunea...

Deranjez in legatura cu un parteneriat cu siteul :
www.axyy-site.com [ 7000 vizite ]
www.onlinemoca.com [ 2000 vizite ]
Daca esti interesat pot fi gasit la adresa de email sau id mess : happy_dar

Miju spunea...

Lola, ma bucur tare sa aud ca sunteti bine, sanatosi. intr-un fel si asta e sarbatoare, chiar daca n-o numesti :)

Filme Noi spunea...

Deranjez in legatura cu un parteneriat cu siteul :
www.axyy-site.com [ 7000 vizite ]
www.onlinemoca.com [ 2000 vizite ]

RDR spunea...

Da, ai dreptate cand spui ca ''America e in urma Europei in unele chestii''. Dar cand ma gandesc cat e Europa in urma Americii la foarte multe chestii, mai ca m-as baga la o polemica. :)

Sarbatori linistite!

Related Posts with Thumbnails