Sambata a fost Ziua Bastiliei cand Franta isi sarbatoreste independenta. Ieri a fost un targ de strada*, micut - doar 3 strazi, care se tine in fiecare an si la care nu am ajuns niciodata pana ieri.
Mancare excelenta, desi nu multe standuri, cele cateva au fost total diferite de targurile de strada obisnuite. Payard si Bouchon au avut standuri - 2 din cele mai vestite nume ale cofetariei frantuzesti, cat si cateva restaurante (tot frantuzesti) din NY. Prajitura din poza, de la Bouchon, e aproximativ la fel cu prajitura noastra cu visine (care bineinteles ca poate fi facuta si cu caise, nu?). Buna, nimic de zis.
Iar astea se numesc spaghete Kombu, pe care o sa le vanez cat de curand, sa vad daca le gasesc - absolut superbe, cu un gust de alge de mare foarte pronuntat. Fructele de mare sunt cele mai micute vazute de mine vreodata - mai ales sepia. Excelent, excelent. Ar fi fost dragut sa-mi aduc aminte si numele restaurantului care le vindea :)
Mai multe poze aici. S-a jucat petanque, a fost o scena cu o formatie (speram sa vad si fetele cu can-can-ul, dar se pare ca am ajuns tarziu) si la sfarsit o tombola cu premii de la pate de foie gras sau cina pentru 2 persoane la restaurant, pana la o vacanta de o saptamana in Paris sau o saptamana in Martinique.
N-am stiu de tombola, la anul ma duc special pentru asta :))
*Targurile de strada in NYC se petrec in weekend din aprilie si pana in octombrie. Se inchide traficului auto o portiune de strada (mereu alta) si se inchiriaza spatiul vanzatorilor de diverse: de la sosete si haine pana la mobila si de la apa la sticla pana la mozzarepa. (Ce este mozzarepa? intr-un episod viitor). Din pacate vendorii sunt mereu cam aceeasi si devine plictisitor.
Marimea targului (lungimea, mai corect spus) variaza de la 3 strazi pana la 20. Concomitent cu targul francezilor, ieri se tinea alt targ pe Madison Ave. de la 42nd St. pana la 57th - deci 15 strazi lejer, maricel bine.
pe drum
Acum 5 zile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu