miercuri, iulie 11, 2007

Sushi/Sashimi acasa


Well, pentru mon ami J. - "sushi grade" somon si ton. Taiat felii subtiri si servit cu wasabi si sos soia, se numeste sashimi si ce se vede aici e mai mult decat suficient pentru 2 persoane. Fie pentru fasiute subtiri invelite in orez si alge (sushi maki), sau feliute asezate pe imbucaturi de orez (nigiri sushi), aceeasi calitate de peste se foloseste.

Asa arata prezentarea la restaurant, unde de obicei pe platou sunt cam 5 feluri de peste. (in stanga jos feliutele rotunde sunt muschiul unei scoici care se cheama scallop in engleza, nu stiu daca exista cuvant in romana si mi-e lene sa caut).
Orice intrebari sunt bine venite daca exista. :)

Aud ca e un restaurant de sushi relativ nou deschis in Unirea (etajul 4 or so?). Cine-l incearca sau l-a incercat: as aprecia un scurt comentariu despre cum este/preturi/etc.

4 comentarii:

Corina spunea...

cred ca cei de la etaj de la unirea - pe unde am dat ieri o tura - sunt de fapt cei de la sushi mania, care fac si delivery (http://www.sushim.ro/index.php?p=2); poti vedea singura aici oferta si preturile... mie personal mi se par scumpe, si nici nu aratau grozav. adevarul e ca la cat de putini clienti aveau, nu prea prezentau garantia prospetimii. asa ca personal raman la sushi home-made in romania (exista ingrediente) si la sushilizare masiva de fiecare data cand ajung in vestul europei. cand voi ajunge din nou si prin ny, nu ma va scoate nimeni din sushi bar vreu 3 zile :)

Lola spunea...

Corina, ma bucur sa te "vad"! :)
Si multam de link, interesant... Da, e scump si m-a amuzat teribil ca in adevarat spirit romanesc te parlesc de bani pentru sos soia, ghimbir si wasabi :)) wtf???
Eu cred ca i-as incerca o data numai de curiozitate. Pestele de sushi e tinut congelat pana inainte de folosire (taiere) si daca e "dus" miroase a... peste sau amoniac - depinde de sortiment. Si in cazul asta nici nu m-as atinge de el si le-as cere banii inapoi :))

La banii aia e rezonabil sa vii la NY pt sushi :)
Japonia insa n-ar strica deloc... Un vis al meu sa mananc sushi la el acasa. (si Vivi nu vrea deloc sa povesteasca cum a fost experienta lui, doar ne-a dat pe la nas :P )

A, si pls spune unde gasesti sushi grade somon in Buc?

Beatrice spunea...

Cel mai mult imi place sashimi, dar merge si sushi. Nu se compara sashimi prospat pregatit cu cel congelat. Sfatul meu: nici nu incercati sa mancati fructe de mare sau sashimi decat daca pestele (fructele de mare) sunt proaspete. De aceea va spun ca restaurantele japoneze, chinezesti din Romania nu pregatesc nicidecum mancarea ca la cele din Asia. Eu calatoresc in Orientul indepartat de vreo 15 ani de cateva ori pe an si este de recomandat sa mancati totul numai proaspat pt ca altfel nu mai are aceeasi savoare. Stridiile de ex se mananca NUMAI EXTREM de PROASPETE. Pot sa va trimit poze din restaurante japoneze. In plus nu este vorba doar de mancare in sine; in rest asiatice conteaza atmosfera, serviabilitatea si zambetul si amabilitatea celor care te servesc si care in Asia sunt nelipsite iar la noi de negasit, ceaiul verde cu gust de peste si fara nici un fel de zahar, curatenia de inegalat. Totul "in acelasi pachet cu mancarea propriu zisa"!

Lola spunea...

Beatrice, probabil un fapt mai putin cunoscut dar tot pestele pentru sushi si sashimi este congelat pe vas imediat dupa iesirea din apa (printr-o metoda care se numeste flash freezing). Asta omoara larvele care au obicei sa se hraneasca din spinarea pestilor (si daca le vezi o data, nu le uiti curand).

Deci prospetimea pestelui se refera la un peste care a fost congelat imediat dupa pescuit si a ajuns la restaurant in cel mai scurt timp posibil.
Cu stridiile nu te contrazic, pentru ca trebuie sa fie inca vii la deschidere (ca si scoicile si restul neamului).

Related Posts with Thumbnails