sâmbătă, noiembrie 24, 2007

Triple chocolate cheesecake


Ca niciodata, nu am gatit nimic pentru ziua curcanului dar nu m-am putut abtine sa nu fac macar un desert ca sa sarbatoresc trecerea celei mai grele perioade de recuperare (primele 2 saptamani, yey!!) Mai ales ca a fost usor, doar ingrediente aruncate in robotul de bucatarie pe rand, apoi la cuptor 30 de minute.
Reteta a fost luata de aici, doar ca am decis ca e cam multa si deci:
- am injumatatit-o (si bine am facut)
- am facut-o intr-o forma de placinta/tarta
- la cuptor pentru doar 30 de minute in loc de o ora si lasata in cuptorul stins inca jumatate de ora (total inutil, tot a crapat)

A iesit buna dar densa si un pic prea rich si mi-a parut rau ca nu am facut reteta mea obisnuita, care e mult mai spumoasa si usoara. Asa ca o sa scriu reteta mea, pe care o recomand calduros.

Cheesecake de ciocolata

8 oz/250 gr. de ciocolata amaruie + 30 grame pt. decorat (optional)
8 oz./250 gr. branza crema (Philadelphia)
1 lingura zahar pudra
1 cana de frisca nebatuta (heavy cream) sau 250 gr. frisca (nu vegetala, frisca vegetala nu e frisca ci... ceva extraterestru)
1 crusta de ciocolata (genul celei din poza de aici)



Se topesc 8 oz./250 gr. ciocolata la Bain-Marie* amestecand din cand in cand. Odata topita, se lasa la racorit.

Intre timp se mixeaza branza crema cu zaharul pudra (mixer, robot de bucatarie sau tel). Se toarna ciocolata topita amestecand continuu apoi se adauga si frisca amestecand usor de jos in sus cu o paleta.

Se toarna compozitia in crusta si se baga la frigider o ora sau pana se intareste.

Si gata.


Se poate decora cu aschii de ciocolata (trageti cu un peeler de legume peste o latura a unei bucati de ciocolata). Daca va plictisiti si n-aveti ce face, faceti ce-am facut eu - o crema ganache (sparta putina ciocolata in bucati mici, incalzit 2-3 linguri de frisca nebatuta si turnata peste ciocolata, amestecat viguros pana se omogenizeaza) si daca inca nu v-a trecut plictiseala, topiti 2-3 linguri de zahar pana se caramelizeaza, apoi trageti cateva alune de padure (infipte intr-o scobitoare) prin caramel si ridicati incet, sa se formeze varfuri cat vreti de lungi.
Daca mai ramane caramel si va place joaca asta, luati o scobitoare si incarcati-i varful cu ceva caramel pe care il lasati sa curga in jurul cozii unei linguri de lemn, invartind de cateva ori - in cateva secunde poate fi desprins usor caramelul care va fi format ca arcuri.

Fun, huh? :)

Bain-Marie = un vas cu 2-3 degete de apa pus la fiert, dat focul mic odata ce a dat in fiert. Deasupra se pune vasul (Jena sau Pyrex sau metal) in care se topeste ciocolata, care sa nu atinga suprafata apei fierbinte. Aburul e cel care lucreaza aici.

4 comentarii:

ina bixade spunea...

Ce onorata ma simt ca eu am mincat aseara prajitura din poza! Cind mai faci, sa ma mai chemi:)

Lola spunea...

Sambata o sa fac reteta asta ce doar am postat-o. Daca arati interes, o fac in fata ta ca sa vezi ca nu e asa complicat :)) si pe urma cat sta ea la frigider noi ne jucam cu lumini , farduri si aparate foto. Ei, ce zici?

ina bixade spunea...

Ooo, yes! Deal! I want a dramatic make-up, sa fiu de nerecunoscut:) iar dupa ce-mi aplici masca:), ma bag cu nasu' in prajitura:) Episodul acesta se va intitula" Girls have fun":) Pe curind!

Mikidos spunea...

Doamne fetelor..vreti sa ma omorati?! Pai nu fac eu poze la peste si ce mai mancam noi in gasca!! Sa va vad cum salivati..cum sa postezi minunile astea pisi? Daca eram gravida?! Hihihihi! Va pup tare!

Related Posts with Thumbnails