Cu toate ca de data asta am inselat, admit si pun reteta (originala) totusi. E unul din deserturile mele preferate.
Am inselat pentru ca am folosit o crusta de tarta gata cumparata (care nu e rea deloc, piticii aia de la Keebler fac treaba buna) dar am imbunatatit-o totusi cu jumatate din reteta originala de crusta pentru ca ii da o textura deosebita (ok, ii da si gust mai bun). Motivele pentru care am inselat au fost ca am avut crusta care trebuia folosita si nici nu aveam suficiente alune.
Alta schimbare e ca la sfarsit am diluat si un pic de Nutella cu o lingura de crema, pentru decorat. Dar poate ramane doar cu crema caramel fara probleme.
Deci,
Cheesecake cu alune de padure si caramelCrusta: 1 1/2 cana (375 gr) alune de padure, usor prajite
1/4 cana zahar (4 linguri)
1/4 cana unt topit (4 linguri)
Umplutura
2 pachete de 8 oz de branza Philadelphia (450 gr)
2/3 cana de zahar
2 oua
1/8 lingurita de sare
coaja de la o lamaie si o portocala micute, data prin razatoarea fina
sucul de la jumatate de lamaie
1 lingurita de vanilie
Crema Caramel
1/2 cana (8 linguri) dulche de leche (din supermarket, sectia latina sau langa laptele condensat)
5-6 linguri de crema (heavy cream, caimac pentru frisca etc)
Cateva alune de padure pentru decorat
Crusta: In robotul de bucatarie se macina alunele, se adauga zaharul si untul topit si se pulseaza pana se amesteca. Se pune intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diam. de 8') si se preseaza bine si uniform.
Umplutura: Se preincalzeste cuptorul la 350F/175 C. Branza si zaharul se amesteca cu mixerul cam 2 minute pana e pufoasa. Se adauga ouale, apoi restul ingredientelor (sarea, coaja de citrice si sucul de lamaie, vanilia). Se toarna peste crusta, se coace 30-35 de minute (nu se coace prea tare, marginile vor fi ridicate dar mijlocul va fi inca moale, se mai intareste dupa ce e scoasa din cuptor). Se da la frigider cel putin o ora.
Sosul caramel: Intr-o craticioara mica sau un ibric se incalzeste pe foc foarte mic dulcele de leche cu aprox. 4 linguri de crema. Trebuie sa fie usor de turnat, dar nu prea lichid. Se mai adauga crema daca mai e nevoie. Se toarna usor si egal pe suprafata prajiturii. Se orneaza cu alunele de padure. Se da la frigider cel putin 2 ore. Se scoate marginea formei si se taie felii.
3 comentarii:
mentionez ca sunt la prima experienta a citirii unei retete pe un blog, dar pe cuvant ca as incerca-o la cum arata ce e in poze...8->
N-ai curaj! :)
e la moda sa puneti retete de prajituri pe blog ... nu va ganditi ca sunt slab de inima??
Trimiteți un comentariu