joi, august 07, 2008

Somon tartar

Un aperitiv foarte usor de facut si teribil de gustos.









6 oz./300 gr. somon (foarte proaspat, sushi grade), taiat marunt
2-3 fire de ceapa verde, taiate marunt
1 lingurita de sos soia
1 lingurita de ulei de susan
1 lingura de patrunjel
1 lingurita de coriandru verde
sare si piper
zeama de la jumatate de lamaie verde

Se amesteca toate ingredientele inafara de zeama de lamaie, se lasa sa stea 30 de min. Se adauga si zeama de lamaie si se serveste imediat.

(daca sta prea mult in sucul de lamaie incepe sa se "gateasca" din cauza aciditatii si atunci avem ceviche - care e cu totul alta mancare de peste, despre care o sa vorbim alta data).

6 comentarii:

ina bixade spunea...

Usor de facut ptr. TINE, f. delicios ptr. MINE:) stiu sigura ca intelegi diferenta...:) te puuuup, muahhh!!!

roxana spunea...

Yummm, asta e pe lista mea cu vreo 50 de mancaruri preferate, de la care nu m-as putea abtine sau dintre care nu pot alege una singura, dar pe care le-as putea avea oricand si in orice cantitati, si cu sigurantza nu m-as satura. Perfect pentru o zi de vara arzatoare, cu niste arome atat de proaspete si usoare,

Lola spunea...

@ina - e mai usor de facut decat o ciorba, draga mea :D

@roxana - la fel si eu. e una din mancarurile la care poftesc des :)

wine and knives spunea...

pe asta il mananc in nestire...

Lola spunea...

asisderea. am ajuns la concluzia ca mai curand mananc peste crud decat preparat (nu ca am ceva impotriva celui din urma). :))

Anonim spunea...

bun , nimic de zis .dar ia incercati voi sa adaugati in compozitia de baza si un castravete murat bine tocat si apoi cand totul este montat pe 2-3 felioare de somon fumme afumati totul cuoreganosi busuioc doar 20 de secunde. este delicios

Related Posts with Thumbnails