Este foarte tare, dulce si amara in acelasi timp (explic imediat de ce), poate fi fierbinte sau pe gheata, bineinteles.
Filtrul este asemanator espressor -ului moka italian, doar ca un pic mai simplu. Cafeaua se pune in recipient, se aplica filtrul si se strange usor surubul din mijloc (atat cat sa fie fixat) si se toarna apa fierbinte.
In cateva minute, cand toata apa a trecut prin cafea, avem o cana de cafea "puterea ursului". Dar...
Surpriza sta la fundul cestii - o lingura zdravana de lapte condensat, care contrasteaza superb cu cicoarea din cafea. Pentru ca daca nu e cafea cu cicoare, nu e cafea vietnameza.
Nu mai are nevoie nici de zahar, nici de lapte. Amesteca bine, ia o sorbitura si spune: mmmmmmmmm!!!
De ce nu beau acasa? pentru ca am tot amanat sa cumpar filtrul (care costa ceva de genul $1.75). Cea mai folosita cafea cu cicoare este Cafe du Monde de la vestita terasa cu acelasi nume din New Orleans, usor de gasit mai in orice supermarket.
pe drum
Acum 5 zile
7 comentarii:
Of, cum ma faci tu sa salivez! :))
Am savurat-o...din poze!
super - vreau si eu filtru din asta. Te rog mult sa-mi zici de unde pot cumpara.
Corina
Fetele, va invit la o cafea? :D
Corina, supermarketurile chinezesti cica vand filtrele astea. Ma duc acum in C-town si daca gasesc raportez exact.
Corina - cu speranta ca esti in NY, (poate Corina care o stiu? :) )
Kam Man - 200 Canal St (intre Mott St & Mulberry St) la subsol au filtrul, alaturi de ceainice
si
Tan Tin Hung Supermarket - 121 Bowery Street - au filtrul chiar la cassa
Ambele vand si cafeaua cu cicoare. Filtrul $3.95, cafeaua $4.50 la Tan Tin.
La Kam Man n-am apucat sa vad preturile ca inchideau.
Multumesc pentru raspunsuri.
Eu locuiesc in Dallas......
O sa caut si aici.
Corina
Corina, ar trebui sa aveti si voi un cartier chinezesc pe-acolo. Daca nu, cred ca le poti comanda pe net fara probleme
Trimiteți un comentariu