vineri, iulie 17, 2009

Meet Lucy

Probabil ca putini dintre voi nu stiu cine e Lucy. You know, your grand-grand*la puterea 10 milioane or so*- mother?
Well, pentru cei ce nu stiu, Lucy este cel mai vechi si cel mai complet schelet umanoid gasit pana acum - 40% din schelet a fost descoperit in 1974 in Ethiopia. Ca specie este cunoscuta sub numele de Australopithecus afarensis, a trait acum 3.2 milioane de ani, avea un pic peste un metru inaltime (masculii erau de doua ori mai mari, intr-una din fotografii sunt 2 cranii care arata diferenta de marime intre sexe) si cantarea aproximativ 27-30 de kg.

Din scheletul gasit, un paleo-artist pe nume Viktor Deak (pentru ca merita cu prisosinta sa-i spunem pe nume si sa-i vizitam website-ul, care este fascinant) a reconstruit pe Lucy cat si o replica a bustului Omului din Valea Neander (sau, cum este popular cunoscut, omul Neanderthal), ambii acum prezenti in Discovery Museum in Times Square, veniti in vizita de la Houston Museum of Natural Science pana la sfarsitul lui octombrie.

Pe langa lectia in antropologie, expozitia mai prezinta diverse obiecte din Ethiopia. Preferatele mele sunt in fotografiile urmatoare, care - zic eu - merita vazute mari (click in coltul de jos dreapta pe semnul cu 4 sagetutze).
Pentru Adina in mod special, doar pentru ca m-am gandit la ea cand am vazut panoul, o mica informatie despre cafeaua pe taramuri Ethiopiene.
Mai multe despre Lucy si expozitie, aici. Am si vreo 2 cupoane "2 for 1" daca e cineva interesat. :)

5 comentarii:

Dorina spunea...

Oh, merci pentru gand. Mai citisem pe undeva despre inceputurile cafelei, dar nu despre modul asta de preparare si servire.
Iti dai seama cum trebuie sa miroasa boabele alea proaspat prajite! Ca si cum ai da foc la plantatie :))

Am luat recent cartea asta - http://www.editura-art.ro/carti.titluri/carte/cafea-cafenele -, dar nu e chiar asa grozava cum as fi vrut. E ok, dar se putea mult mai mult, imi pare cam superficiala.

Lola spunea...

Mie mi s-a parut foarte dragut ca in ethiopiana cafeaua se cheama "buna" :)

tonica spunea...

'buna' sa va fie ziua...cu lapte..:))

Anonim spunea...

Citisem despre Lucy acum cateva luni si ma fascinase de-a dreptul. Mi-as dori sa pot ajunge si eu la muzeu, insa imi sunt slabe sansele.

Lola spunea...

Cine stie, poate o sa ajunga si mai aproape de tine candva.
Expozitia este destul de mica, nu cred ca merita efortul unui drum lung special pentru ea, sincer.

@Toni, numai daca e lapte condensat :))

Related Posts with Thumbnails