vineri, octombrie 16, 2009

Food in the 'hood

Ca sa ramanem in cartier, restaurantele romanesti - Harmony, Romanian Garden, Transilvania, noul deschis Bucharest - si cofetaria lui Nita, cafeneaua Daco-Romana, Baruir (un magazin faimos pentru cafeaua prajita pe premize, lucru rar din cauza legilor tampite) - tinut de un roman armean, la fel ca si Massis care vinde o multime de minunatii - de la seminte de floarea soarelui si malai la mezeluri, conserve si cozonaci. Si cateva din ofertele altor popoare (sucky chinese, so-so japanese, foarte bun turcesc si tot de-al lor un deli care are cea mai interesanta colectie de dulceturi, hieroglific deli bangladesh sau pakistani, cine stie?, El Shater - un libanez care vorbeste romaneste un pic si care face niste baclavale mortale etc).
Plus Sunnyside Meat Market - cei cu mezeluri, despre care voi reveni cu ceva poze. Daca sunteti cuminti, la fel si cu Nita.

7 comentarii:

Cristi spunea...

Sper ca la "Bucharest Restaurant and Bar" se aud manele.
Cum am auzit in 2001 cind eram in Edmonton (Canada), dintr-un local, cind treceam prin fata: "E baiat, e bagabont, dar n-ai ce-i face, fiindca toate femeile il place" :))).

Lola spunea...

Din cate am auzit, manelele sunt la Transilvania. La Bucharest sunt celebrele Indiggo :)
nu frecventez decat Rom Garden, unde cred ca au si ei "program", de obicei rutina de carciuma - romante si de ini
ma albastra.

Anonim spunea...

Te invidiez pentru varietatea de restaurante cu specific si de magazine de pe acesi unda.

Lola spunea...

Te cred, eu sunt extaziata ca avem atata varietate. Si mai sunt - nu le-am inclus pe cele coreene, mexicane...

Ciuleandra spunea...

Au ajuns manelele si pe-acolo? Nu pot sa cred..

Da, multe restaurante, in Bucuresti nu sunt atat de numeroase si mai ales nu sunt plasate - decat cu mici exceptii - decat in centru sau in zonele scumpe (zona de nord). Dar ce ma fascineaza pe mine sunt magazinele si pietele voastre. Exista o varietate infinita de produse si ai intr-adevar de unde alege..

Lola spunea...

Au ajuns manelele si aici, cum sa nu :)
sunt ca scaiul de zdreanta, nu alta.
Si da, varietatea din magazinele de aici si a restaurantelor de diferite etnii ma fac sa spun ca de voie n-as parasi NY-ul niciodata. Si de-asta incerc sa profit si sa incerc cat mai multe chestii noi.

ina bixade spunea...

eu nu am auzit manele la NY. doamne, sa nu le aud cumva ca am o grava alergie...dar draga mea, ce recunosc toate locurile din imaginile astea...chiar miine voi fi in cartierul tau insorit. Poate trag o fuga la restaurantul romanesc sa bag o ciorba de perisoare, ca o vegetariana ce sint(vai de capu' meu). muahhhh

Related Posts with Thumbnails