duminică, octombrie 11, 2009

My 'hood

De mult planuiesc sa va arat cartierul meu. Am reusit sa strang ceva poze pana la urma, dupa multe amanari.

Este New York-ul pe care nu-l vedeti in filme - sau daca-l vedeti, foarte probabil il ignorati. Cartierul meu e mic, parte din imensul Queens; are nume frumos - Sunnyside ("partea insorita" s-ar traduce); este multi-etnic cu nuante puternice - se vede o clara influenta latina, dar dupa 2 pasi iti aduce aminte ca sunt si multi irlandezi, romani, turci si coreeni. Si bineinteles, americani.

Strazile sunt la fel de peticite ca in Manhattan, insa manechinele din magazinele noastre au rotunjimi de negasit peste rau. La cateva strazi de casa este o zona comerciala puternica, metroul nostru de ani de zile este cotat ca cel mai bun din oras (nu putin lucru), avem 2 autobuze care ne trec podul in Manhattan.
Asta o sa vedeti in poze, plus diferitele stiluri de cladiri, de la micile case asa numite "muncitoresti" care au fost construite prin anii '30 (case cu 6 apartamente) pana la cladirile tip bloc ce inca se mai construiesc. Chiriile nu sunt mici dar nu ating cotele Manhattan-ului.
Plus: strada mea, laundromat-ul unde spal rufe, statia mea de metrou, super-marketul si deli-ul de fructe de unde-mi fac cumparaturile in cartier... Pe-aici imi umbla pasii cand nu-s in Manhattan. Sper sa fi reusit sa redau atmosfera. :)

=VA URMA= ;)

5 comentarii:

Makavelis spunea...

eu, de aici, vad totul frumos in pozele alea. Dar sunt constient ca odata ajuns acolo, cacatul de pe strazile din Romania este prezent si pe strazile lor. Poate in alta forma, dar o fi.

Oricum, frumoase poze

Purple Rain spunea...

Ei uite, in asa fel de cartier mi-as dori sa locuiesc si eu (despre asta iti vorbeam eu candva...) E atat de animat si colorat! Imi place la nebunie!

Anonim spunea...

fain la tine in cartier, pare linistit, curat, placut si... spatios! fata de cum sunt cartierele aici, clar spatios.

tks a lot!
XOXOX
mariuca

Lola spunea...

@Makavelis - probabil o fi, ce aducem noi pe incaltari cand venim din Romania. Nu analizez. :P

@PR - mai e o zona a cartierului care cred ca ti-ar placea si mai tare. O sa ma indvrednicesc intr-o buna zi sa fac poze si pe-acolo. Este animat si colorat, intr-adevar, mai ales in zona comerciala. Strazile sunt atat de linistite ca te sperie un claxon de masina :))

Mariuca, nu e foarte curat. N-am editat nici o hartiuta de pe jos in poze :D poate trebuie vazute mari :)) Din ce am vazut in pozele de la Cristi la voi e mult mai curat (in general Europa e mai curata decat America, iar NY-ul e mizerabil comparat cu restul Americii LOL)
Dar e linistit, desi vezi mai multa lume pe strada decat in alte zone din Queens. Mie imi place sa vad lume, urasc "viata la tara" :))

The Fly spunea...

I love it! :D

Related Posts with Thumbnails