sâmbătă, ianuarie 09, 2010

Status: LAZY

Era cat pe-aci sa scriu un post care-ar fi stat in gat unora, asa - de inceput de an, dar m-am abtinut ca sa nu incep anul pe un ton prea acid. Caci mi-am propus anul asta nu sa slabesc, nu sa salvez planeta, ci sa fiu mai blanda, sa-mi tin gandurile mai strans in circuitele proprii (cel putin pana cand se vor plange cei din jur ca-s prea tacuta) si sa incerc pe cat posibil sa ating perfectiunea zicalei "daca n-ai ceva frumos de zis, mai bine taci din gura". Toate astea vin nu din traditia de-a face rezolutii pentru Anul Nou (traditie care e utila doar ca sa vezi cat de neserios esti, concluzie la care ajungi abia peste 365 de zile), ci pentru ca ceea ce simt este exact opusul a ceea ce mi-am propus.

Aaa, vreti sa stiti? Well, americanul are o vorba: nu intreba decat daca esti pregatit sa auzi raspunsul.
Am inceput anul nou in acorduri lautaresti si tiganesti difuzate de 2 din cele 3 canale tv romanesti disponibile unora (care platesc cateva parale, acolo, ca sa stea la curent cu situatia din tara). Dar compania a fost mai mult decat placuta, mancarea foarte buna, iar eu mi-am dat in petec si-am purtat o rochie asa de scurta ca proprietareasa, cand i-am dus chiria pe 31 seara ca sa nu dau bani pe 1 (chiar prima zi din an sa dau bani?), mi-a zis ca-i place bluza mea.

Dupa aceea, a fost scandalul "Ina in evz.ro", la care era sa sar in mijlocul paruielii de mai multe ori - dar dat fiind ca-s femeie cu experienta vietii (era sa zic "batrana" tz, tz), mi-am tinut firea si am adoptat atitudinea din profilul personal de pe acelasi blog pe care il cititi acum. Eu o cunosc pe Ina si stiu ca orice-ar zice oricine, ea va ramane aceeasi incantatoare si chiar gratioasa fiinta. A carei candoare si onestitate continui sa o apreciez.

Apoi, pe sambata seara tarziu, m-a luat tiptil iar o raceala. Doar ce-am trecut cu greu de o bronsita in ultimele 2 luni si sincer: asta imi mai trebuia acum. Dar m-am recuperat deja in mare parte, sunt buna de munca (urasc sa lucrez duminica, dar cum zice ardeleanul: "daca-i musai, ii musai cu placere").

Puneti toate astea pe fondul diafan al brumei ce acopera pietrele ce stau sa crape (cam de 3 saptamani incoace) de minus Celsiusuri (10-20, cine mai sta sa numere? - doar ne bucuram cand, o data pe saptamana pentru cateva secunde, ajunge termometrul la 0 ca atunci chiar ni se pare cald) si-aveti tabloul complet. Hibernez. Nici bradul nu l-am dat afara din casa inca.

p.s. dati careva drumul la caldura in Canada, ca de-acolo ne vin vajurile. mes amis canadiens si canadians, cum rezistati fratilor?

p.p.s. postul ala s-ar putea sa vina, doar nu l-am vrut primul din an.

p.p.p.s. in ciuda celor scrise mai sus, nu-s decat foarte putin superstitioasa.

12 comentarii:

ina bixade spunea...

draga mea, am murit de ris la faza cu rochia ta scurta luata drept bluza! te pup cu drag!

ina bixade spunea...

ti-am trimis un email!

Cristi spunea...

Ce post personal.......cred ca unul din f.putinele ale tale.
Legat de evz, nu stiu ce s-a intimplat, intru acum.
Despre zapada, ieri si azi ne-a lovit si pe noi mai serios - acum cica aici e cea mai severa iarna din 1962 incoace. Adica sint cam 5 cm de zapada si -2 grade in Dublin.
Oricum, s-a inchis cam tot: scoli, aeroport, etc :) .

Purple Rain spunea...

Canada sufera de frig (afara) (lol)
PS. Acum am si explicatia la de ce esti atat de tacuta! :))Pup.

Miju spunea...

Cristi, eu zic ca putea sa faca postul asta si mai personal, punand o poza cu ce a dat in petec, adica Lola in acea rochie ...

Multa sanatate Lola! astept cu nerabdare acel post de care zici aici(+multumesc ca ne-ai deschis anul cu asa poveste de revelion:)

Cat despre iarna... aici au fost ieri 17 grade, iar copiii se plangeau ca in Birmingham, colegii lor in loc sa fie la scoala, stau pe acasa din cauza zapezii. s-a intors lumea cu curu-n sus :|
[aka piticii mei au venit aici in vacanta cu gandul ca vom petrece mult pe afara in zapada]

Lola spunea...

@Ina - mda, pentru tine e si mai funny decat pentru altii :))

@Cristi - se mai intampla din cand in cand si cate un post de-asta. nu stiu daca eu il consider chiar personal insa :D

@PR - God bless you ca rezistati mai multe luni la friguri mai mari decat astea ale noastre. cu tacutul meu... trust me, e mai bine asa :))

@Miju, cred ca am o poza care demonstreaza oarecum ce ziceam si in acelasi timp imi pastreaza anonimitatea. mai da cu ochiul pe flickr din cand in cand, poate o urc acolo.

despre vreme, n-am cuvinte. dupa o vara oribila, o iarna si mai si. incalzirea globala este despre vreme extrema si eu zic ca nu suntem noi nebuni, anotimpurile chiar au luat-o razna in ultimii 20 de ani or so.

Donazz spunea...

Hehehehe.. funny, funny gilr!

bogdan spunea...

La multi ani!
vremea nu e chiar rea la voi (hehe -12 F adica -24 C in Western NY noaptea trecuta, totusi pana la un siberian - 35 C inca mai este)

Anonim spunea...

Mie- tocmai de asta imi place blogaritul: ca-mi pot pune toti piticii pe masa. Eliberator! Ha! :)

Blegoo spunea...

... ce scandal... care? unde? cine s-a luat de Ina?
Zi-mi si mie, sa am ce sa latru!
La multi ani, Lola, si tuturor (da... stiu, cu intarziere... da' asta e. Defilam cum putem)

Lola spunea...

Dona si Bogdan - nici nu vreau sa-mi imaginez cum e vremea la voi! Go south young man, go south :))

Anutza, ma batea gandul la un moment dat sa fac un blog unde sa spun tot ce gandesc... dar somehow, ideea ma infricoseaza :)) (cred ca exagerez)

Blegoo, intra si tu pe evz.ro la arhiva din 1 ian. a.c. si vezi ce gasesti acolo ;)...
La multi ani si tie :)
(nu cred in intarzieri :P)

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Related Posts with Thumbnails