sâmbătă, februarie 27, 2010

Grau fiert

Si am mai incercat o data, cu rezultate excelente. Asta este ce-am facut: in primul rand, am folosit cantitatile din reteta de mai jos. Am folosit un amestec de grau perlat (super-extra-decorticat, se vede cat e de alb comparat cu cel adus din tara) si bulgur #4 (spart mare, stanga sus), cam 50-50. Dupa racire am pus rom de cocos (care imbatranea pe raft de vreo 2 ani si mai bine, de cand a fost adus din Caraibe), stafide si cirese uscate si rehidratate, coaja de la 1 lamaie si 1 portocala. Plus nuca, bineinteles. A iesit cremos de data asta, asa cum imi doream. Romul de cocos i-a dat o aroma foarte deosebita, iar ciresele uscate un pic de acreala (tartness) care surprinde placut.

4 comentarii:

catalin spunea...

reteta asta e un fel de coliva mai cu mot? :-))
eu mai nou fac asta, destul de des,
http://showmethecurry.com/desserts/suji-halwa-aka-sheerakesari-ultimate-indian-dessert.html
simplu, rapid si super gustos, cu mentiunea ca zahar pun mai putin.

giuliaszavo spunea...

Ai vazut ce de bunatati aici la tine. Uite, sunt zece zile de când nu mai slabesc! Dar voi începe sa fac gimnastica si poate, poate.

Un martisor ar fi trebuit sa-ti aduc, dar nu am stiut cum. Asa îti aduc doar o parte a sufletului meu, pe fâlfâit de aripi (de la Cristian Lisandru citire) si sper sa-ti aduca primavara în casa.

Lola spunea...

Catalin, reteta ta e ca un gris cu lapte mai cu mot :)) da, e un fel de coliva, dar nu i-am mai spus pe nume ca una lume e sensibila cand il aude :))

Giulia, cu slabitul - ai ajuns la un "plateau" care se intampla intotdeauna cu dietele. Posibil cu miscare sa-l treci mai repede. Tine cam doua saptamani de obicei. Singura grija care mi-o fac pentru tine este sa balansezi dieta aia, e un pic cam drastica.

Primesc darul tau ca pe un martisor virtual :) si considera ca ti-am prins un ghiocel in par (era martisorul meu preferat "pe vremea cand eram fata" LOL)
Din pacate ghioceii pe-aici, dupa ce ca-s rari mai sunt si sub zapada (inca). Dar vine el soarele. :)

Lucian spunea...

citind postul asta am dat si de alte retete de pe aici si mi-ai facut o pofta teribila de chocolate cheese cake :)

Related Posts with Thumbnails