joi, mai 06, 2010

Fantana Pacii

Imediat langa Catedrala St. John este un mic parculet (sau gradina - cum prefera ei sa o numeasca) foarte interesant. Desi proiectata sa fie fantana, se pare ca demult nu a functionat ca atare; insa sculptura centrala este interesanta oricum.
Foarte controversata la deschiderea ei (ca si multe semne ale catedralei, a fost interpretata ca pagana si/sau masonica), reprezinta lupta binelui cu raul - care bineinteles, este invins. Sfantul Mihail tine la piept o girafa (simbol al pacii), iar sabia lui abia ce a decapitat un Satan invins. Alaturi ii sta soarele (simbol pagan, se zice), un leu si un miel, inca 8 girafe - totul asezat pe un crab (simbol al originii noastre), iar pedestalul este un dublu helix ADN (din nou, neobisnuita reprezentare pentru o biserica).
Fantana este inconjurata de mici sculpturi create de copii si turnate in bronz, reprezentand Arca lui Noe si animalele.
In gradina, de jur imprejur sunt mici sculpturi ce se confunda cu verdeata, iar din loc in loc cate un citat al vreunei personalitati (din care unele n-au nimic de-a face cu Cristianismul - Esop, John Lennon, Ghandi.
Personal gasesc mica gradina incantatoare.

4 comentarii:

Dana spunea...

Fascinant.

Purple Rain spunea...

Ce frumos...si atat de interesant si plin de mister...

amalia spunea...

Iti multumesc pentru ce scrii si pentru poze. Totul e superb. Te pup, cu mare, mare dor :)

amalia spunea...

Ce m-ai extra-uns la suflet cu asta:

"Pentru unii, o zi e prea mult - traficul si numarul de oameni plus maretia cladirilor ii distrage si stresseaza prea tare. Altii, sensibili (si deschisi) la energia fantastica ce se simte oriunde, se indragostesc iremediabil de NY"

apare in postul din 22 februarie 2009.

Related Posts with Thumbnails