miercuri, iulie 14, 2010

Numitor comun, plaja

Am mai scris de vreo doua ori despre plaja noastra preferata, Long Beach. Daca insa in 2006 era $7 intrarea, acum este $12 - ceea ce se aduna la o suma mult prea mare pentru doua-trei ore de plaja. Asa ca am decis sa incercam Brighton Beach anul asta si deja am fost de doua ori intr-o saptamana, ceea ce e deja de doua ori mai mult decat am ajuns anul trecut la plaja, total. Si se poate ajunge acolo cu metroul.
Alt avantaj: iti poti face cumparaturile de mancare cand pleci de la plaja, magazinele lor inchid la 9-10 seara chiar si duminica. La venire am "agatat" doar o merdenea ruseasca si o "langoasa" umpluta cu ou si ceapa verde (mai exista si cele umplute cu varza, cartof, gem, branza, carne).

Duminica a fost un pic mai aglomerata plaja, in ciuda unei ploicele dupa-amiaza si alta care ne-a gonit (prematur) pe la 7:30 pm. Dar joi a fost chiar lejera.

Nisipul nu e la fel de fin sau alb, nici la fel de bine curatat in fiecare noapte, lumea nu e la fel de "selecta" (majoritari sunt albii upper middle class in Long Beach), dar personal imi place diversitatea etnica din mica Odessa. Si in timp ce ma plimbam de-a lungul apei facand cate o poza ici si colo, ma gandeam cat de reprezentativa este plaja asta pentru New York: toate culorile, toate marimile, toate sexele; oameni de o diversitate uimitoare ce doar vor sa se destinda si sa se distreze macar cateva momente.

Si da, nu e South Beach in Miami si nici Venice Beach in L.A. Nu-s numai trupuri sculptate (mai mult sau mai putin natural). Dar este o detasare, o relaxare, o naturalete in melanjul asta divers, ca nu vreau sa fiu in alta parte decat aici. Cum bine spune cantecul: "I want to be a part of it". :D
Iar pentru cine nu simte la fel, cine nu vede frumusetea in diversitatea oamenilor astora, New York-ul poate fi un chin (cum am mai spus si alta data).

Am incercat sa surprind in poze ce am scris mai sus, nu stiu daca am reusit, eu bineinteles ca le vad cu alti ochi.
Si am pozat si mizeria de pe plaja, na! sa nu mai zica nimeni ca pozez si arat doar ce e frumos in NY. :P


5 comentarii:

Dan spunea...

heh am fost acum vreo 2 sapt. in weekend dar era extrem de plin... plus ca doar eu si prietena mea sa mergem e nasol, ca nu mi-as lasa lucrurile nesupravegheate .. :(
Poate data viitoare cand mai mergi/mergeti imi zici sa venim si noi ? :D

Lola spunea...

Hai sa vorbim la telefon, ca e mai simplu, nu? :)
Ti-am lasat nr. meu pe ym

bogdan spunea...

Spre NYC, dupa 5 ani ;).. chiar sunt curios sa vad care e real driving time pana acolo!
Destination: Lexington Ave & 51st street.

Lola spunea...

O sa fiu la cateva strazi de destinatia ta, trebuia sa dai un semn din vreme. Anyway, have fun, nu cred sa fie asa trafic, toata lumea e la plaja :))

bogdan spunea...

Da, nesperat de lejer traficul.. Coada cea mare era in sens opus, toti gramada pe I-86 si I-87.. escape from NYC :))
Sa vedem care e treaba luni, cred ca plec dupa rush hour..

Ok, e timpul sa scot ap. foto la plimbare

Related Posts with Thumbnails