vineri, iunie 30, 2006

Food - Lamb Kebobs with Pearl Couscous

Reteta noua care a iesit superb, asa ca am decis sa o scriu cu speranta ca mai foloseste cuiva.

Pentru frigarui de miel:

500 gr carne macra de miel, taiata mai cuburi ca cea din poza (carnea am luat-o gata taiata, never again will I trust them), care se pune la marinat cu urmatoarele:

3-4 linguri de ulei de masline,
3-4 linguri de mustar (Dijon e recomandat)
2-3 linguri de ceapa data prin razatoarea mare
2-3 linguri de otet de vin alb
1 lingurita de Worchestershire (whew!) sauce
1 lingurita de curry (pudra)
1 catel mare de usturoi
3-4 picaturi de ulei de susan
1 lingurita de maghiran (marjoram)
1/4 lingurita de sare si un praf de piper.

Se amesteca toate ingredientele.
Se tavaleste carnea bine prin marinada si se lasa cel putin 3-4 ore sau peste noapte. Se insira pe bete (eu am pus cate 2 bete pentru ca a fost taiata prost carnea, nu era prea cubica, mai mult paralelipipedica si tine mai bine asa la intorsul pe gratar) si se pune la gratar (sau broilerul de la aragaz) cat mai aproape de foc, cam 20 de minute total, intorcandu-se din cand in cand. Se pot unge cu restul de marinada eventual. Deasemeni se pot alterna pe bete cu ceapa/rosii/ardei/gras/ciuperci, dupa preferinte. Eu nu de data asta dat fiind ca astepta un castron enorm cu salata verde, rosii, castraveti, avocado, ceapa verde, cu o vinegreta de lamaie.
Se pot servi cu orez simplu, sau daca exista prin cabinete alte ingrediente care ar fi cazul sa fie folosite, se poate prepara un...

Couscous cu patrunjel:
1 cana (250 gr) de pearl couscous (cunoscut si sub numele de israeli couscous)
3 linguri de unt
4 linguri de shallots (arpagic?) taiate marunt
3 linguri de pine nuts (pignoli sau ce alte nume au prin lume)
1 bat mic (sau 1/2 de bat mare) de scortisoara
1 foaie de dafin
1 1/4 cana de supa de pui
4 linguri de patrunjel proaspat tocat mai maricel (chiar si mai mult cui ii place)
sare si piper dupa gust

Intr-o lingura de unt topit si incins se prajesc usor pine nuts pana se auresc usor. Se scot pe o farfurioara si se topeste restul de unt in care se caleste un pic ceapa (shallots), pana cand e usor aurita. Se adauga couscous-ul si se caleste si el cam 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga batul de scortisoara, foaia de dafin, supa de pui, se sareaza, se aduce la fiert, se da focul mic, se acopera si se fierbe cam 10 minute, pana cand se inmoaie si a absorbit tot lichidul. Se stinge focul. Se scoate foaia de dafin si scortisoara. Se adauga patrunjelul si pine nuts, se pipereaza si se serveste. (E bun si rece dupa parerea mea).

2 comentarii:

boyarul spunea...

Cam anemica frigaruia. ;)
Ma asteptam la niste halci mai mari de carne, cu gogosasi, rosii si ceapa intre ele.
But I guess it's just my mania...

Lola spunea...

Boyarule, ai dreptate. Dar ca scuza... uite ce am platit: http://www.freshdirect.com/prodpop.jsp?productId=vpak_lmb_kbob&catId=lamb_vpks
si vezi ce-am capatat. Si aia a fost a' mai aratoasa din 4. Invatatura de minte, ca m-au mai pacalit odata cu niste cuburi de vita (s-au rascumparat ei oarecum si-au promis ca nu mai fac, de-aia le-am mai dat o sansa).
Oricum recomand marinada, merge si cu halci si ceapa etc printre ele :)

Related Posts with Thumbnails