miercuri, aprilie 18, 2007

Apr. 30 In Memoriam pentru VA Tech

Preluat de la Cristi Manafu, 30 aprilie a fost propusa zi fara bloguri ca moment de reculegere pentru victimele de la Virginia Tech. Solidarizez pentru durerea celor 33 de familii, sutelor de supravietuitori care vor avea ca amintire teroarea zilei de ieri, si mai ales in amintirea profesorului Liviu Librescu.

"Liviu Librescu, 76, was a Holocaust survivor who, his son said, will be remembered as a hero. He "blocked the doorway with his body and asked the students to flee," Joe Librescu told the AP. "Students started opening windows and jumping out." The elder Librescu, a professor at Virginia Tech, was recognized internationally for his research in aeronautical engineering, the head of the Engineering Science and Mechanics Department at Virginia Tech told the AP. He was born and received his advanced degrees in Romania."

One Day Blog Silence



Si o nota personala: toti cei care au scris pe bloguri despre tragedia de la VA Tech au ridicat (mai mult sau mai putin) problema armelor. Pe mine ce ma uimeste cel mai mult este ca nebunii umbla liberi.
Atat liceenii care au ucis la Columbine, cat si studentul de la VA Tech au demonstrat probleme psihice inainte de incindente. Care evident, nu au fost luate in serios si au dus la tragedii majore. Fie ca este ingaduinta tipic americana pentru cei mai "speciali", fie ca este teama de a pune etichete care nu sunt politic corecte, fie ca nu exista un sistem de ingrijire pentru cei bolnavi mental - sau poate toate la un loc.
De ce toata atentia se indreapta numai asupra portului de arma? S-a spus in treacat ca tanarul avea probleme psihologice si ca atrasese atentia profesorilor prin felul lui de a se exprima in scris, dar apoi tacere. Pentru oricare ar fi motivele.

Dreptul de port de arma e stabilit in fiecare stat dupa legea proprie. Virginia are nevoie sa-si reglementeze problema si foarte probabil ca o vor face acum.

Personal sunt total impotriva armelor detinute de persoane private dar sincer, imi e mai teama de dezaxatii care traiesc nebagati in seama printre noi, in numere infricosatoare. Nu arma ucide, ci omul.

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails