M-a amuzat teribil cineva pe flickr care a fost surprins ca-s romanca, din cauza pozelor mele cu mancare chinezeasca a crezut ca-s din tarile asiatice. Poate asa pare, nu ma gandisem niciodata - dar adevarul e ca nu mancam chinezeste (sau thai, malay, vietnamez) mai des de o data pe saptamana (ceea ce e foarte normal in State). Mai rar da, dar mai des nu prea. Asa deci:
Am mai pomenit de dim sum, doar ca de data asta e vorba de un restaurant clasic chinez.
Dim sum Go-go are sistemul unei fituici-meniu pe care notezi cu creionul ce dim sum vrei, in aditia meniului normal. Preturile sunt intre $1.95 si $4.95.
Pe masa sunt deja 3 sosuri si soia prajita - care creeaza acelasi fel de dependenta ca si alunele.
Dumplings cu crevete.
Dumplings cu (un fel de) ceapa verde si crevete.
Dumplings cu porc si verdeturi.
Turnip cakes - "cake" nu in sensul de prajitura ci ca forma, asa ca o sa-i zic "placinta de gulie". Nu sunt mare fan de gulie si ma asteptam sa fie plictisitoare, dar chiar mi-a placut. Foarte gustoasa cu un strop de picant - super.
Si febletea mea - "cotlet de vitel la abur, in sos de piper" cica. Bine, cotletele aici pot fi di dintr-o anumita parte a pulpei, deci tehnic e corect. Fapt e ca-s mici bucatele de carne pe os (de ce pe os? banuiesc ca ii da gust mai bun)extrem de fragede, cu un sos atat de superb ca iti vine sa-l bei din castronas asa cum e. As fi fericita sa pot gati asta acasa, asa ca am incercat (de 2 ori) o reteta data de un chinez dar nu a iesit decat pe departe asemanator. Restul chinezilor interogati nu au cunostinta despre ce vorbesc (bine, nici individul asta nu stia despre ce vorbesc dar a aproximat el ca ar putea fi...). Nu ma dau batuta.
In "episodul urmator", un alt fel de dim-sum...
5 E Broadway,
Btwn Catherine St & Chatham Sq
călătorie pe partea cealaltă a pământului
Acum 3 zile
Un comentariu:
mi-ai pus link grsit:(( trebuie sa pui papermoonfilm.blogspot.com
te pup mult si multumesc de La Multi ani!!
Trimiteți un comentariu