marți, iulie 31, 2007

Ratatouille / Confit Byaldi

Filmul a fost foarte dragut, dar mai mult de-atat, a iscat o tornada de Ratatouille in bucatariile lumii.

Mai ales ca reteta din film ii apartine (cum spuneam) lui Thomas Keller, vestit chef la un vestit restaurant din California.

Schimbarile care le-am facut retetei originale:

- dupa ce am terminat piperada am lasat-o sa se racoreasca oleaca si am facut-o aproape ca o pasta cu ajutorul unui "stick blender". Recomand.

- nu am avut rosii decat din cele pitice dar nu mi s-a parut a fi o problema (si n-a fost), a trebuit doar sa pastrez proportiile

- am folosit vanata normala si nu din cea japoneza, si iarasi nu mi s-a parut o problema, am ales o vanata cat mai subtire si tanara ca sa nu aiba multe seminte - de fapt cred ca vanata a fost partea mea preferata din toata afacerea. Ba nu, si piperada. Si vinegreta. :))
Cred ca vanata japoneza a fost preferata in reteta pentru diametrul ei, care este mai apropiat de diametrul unui dovlecel si unei rosii. Daca nu va pasa (cum nu mi-a pasat mie), taiati felia de vanata in jumatate si o plasati diagonal. Gustul o sa fie acelasi.

Acum, reteta originala de ratatouille este relativ mai simplu de pregatit. Si am mai facut-o in trecut. Si tocmai pentru ca reteta lui Keller mi s-a parut mai deosebita, am mai incercat o data. Verdictul? Excelenta, o recomand.

Personal, o sa incerc data viitoare cu ardei gata copti, la borcan. Asta o sa salveze mult timp si o sa vad daca face chiar asa mare diferenta. Si o sa incerc asta foarte curand dat fiind ca inca mai am legume ramase.

2 comentarii:

Mikidos spunea...

Am asteptat filmul asta..cum sa zic, cu sufletul la gura. Mi-e foame de cate ori vin in vizita la tine:)) o sa incerc sa gatesc minunile astea.

Lola spunea...

Sa vad poze, ok? :)
Ai vazut filmul? si eu l-am asteptat cu multa nerabdare si ma bucur ca n-am fost dezamagita. ;)

Related Posts with Thumbnails