Cupcakes sunt prajiturile de moda veche ale americanilor. Desi mereu prezente in cofetarii, popularitatea lor a scazut de ceva vreme odata ce calitatea ingredientelor folosite s-a degradat - untura vegetala in loc de unt fiind un exemplu. Cupcake a ramas una din prajiturile facute in casa, foarte des intalnita la zile onomastice ale copiilor sau la targurile cu scop de strangerea de fonduri pentru diferite cauze filantropice.
Cu mai multi ani in urma, in NYC pe o strada din Village s-a deschis o micuta cofetarie care a devenit foarte faimoasa - Magnolia o cheama - si curand cupcakes au reintrat in voga. Un episod din serialul "Sex and the city" unde Carrie musca pofticios dintr-o cupcake cu crema roz nu a facut decat sa o duca la rang de punct turistic (sunt realmente autobuze cu turisti care opresc acolo)
In ultimii cativa ani zeci de cofetarii au urmat exemplul Magnoliei si fan-ii au intrat intr-o frenezie nebuna in cautarea cupcake-ului perfect: blatul umed si nu uscat, aromat, iar crema (care se cheama "frosting" - doar o informatie inutila probabil) sa nu fie prea untoasa, nici prea dulce, nici prea-prea nici foarte-foarte...
De cele mai multe ori insa sunt mediocre: un blat cu o crema dulce dar colorata pastel si cu sprinkles colorate (de unde si succesul nebun al Magnoliei, nu? ia un produs banal, fa-l cum trebuie si bum! killer!).
In fond un desert foarte usor de facut dar care trebuie sa fie cat mai aproape de perfectiune - caci pentru americani este ceea ce le aduce aminte de copilarie - si well, mama sau bunica facea cele mai bune cupcakes... Variatiunile sunt multe - blat de ciocolata cu crema de ciocolata, blat galben cu crema de ciocolata sau vanilie, sau cu arome complementare (acum toamna, dovleac cu crema de ghimbir e un exemplu).
De mult am vrut sa-mi incerc mana la cupcakes si in sfarsit am reusit.
Preferatele mele sunt cele cu blat rosu, facute dupa reteta sudista de tort Red Velvet - este un blat de cacao cu multa vopsea alimentara (insa poate fi folosit si suc de sfecla rosie) iar crema este din branza crema si unt cu zahar, vanilie si nuci.
Ce zi mai potrivita decat Halloween pentru un Red Velvet Cupcake? (si nu, nu m-a muscat uratul de deget, e vopsea alimentara :)) )
O sa scriu reteta care am incercat-o eu peste 2 saptamani cand voi avea mai mult timp liber. Acum ma scuzati dar trebuie sa ma duc la parada, sper sa vin cu poze. :)
pe drum
Acum 5 zile
5 comentarii:
Cel mai delicios cupcake pe care l-am mincat, a fost cel de la tine.Cind mai faci, sa ma mai inviti:) Nu conteaza ca my sugar level a atins cote maxime in ultimile zile:) Pe curind,my darling!!!
Oh, am uitat, astept pozele de la parada, sint tare curioasa if you captured my favorite dancers-zombies din Thriller.La anul sint prezenta din nou, in Village, la aceasta sarbatoare a mastilor si a costumelor.I loved it!
ce frumos!! mor de drag!
hallo! ti-am gasit blogul din intamplare in timp ce cautam retete . am o rugaminte : nu pui si reteta de cupcake pe blog? eu am cautat dar nu am gasit..sau poate imi spui unde pe blogul tau ai postat :)
mersi mult
Buna Sofia, n-am mai pus reteta pentr u ca s-a aratat mult interes in a le manca dar 0 interes in a le produce :))
uite aici
reteta dupa care le-am facut, cu singura observatie ca as incerca un pic mai putin food coloring (as incerca poate 2/3 din cantitate si m-as orienta, daca ar arata suficient de rosii m-as opri acolo, daca nu - as mai adauga si restul.
Daca ai nevoie de tradus sa-mi zici te rog.
Trimiteți un comentariu