Si in ultimii (multi ani, asa de multi ca nici nu mai stiu cand a inceput traditia asta) nelipsite au devenit ciocolatele si o sampanie buna. Anul trecut, fiind in insule de Anul Nou, am stiut ca sampania nu va fi greu de gasit, dar ciocolatele da - asa ca le-am adus in bagaj.
Deasemenea, in ultimii ani am ales sa ne bazam pe branzeturi, pateuri si alte gustari ca traditie - si fie o masa la restaurant daca am fost in deplasare, fie o friptura simpla daca am ramas acasa.

Acum, ciocolate bune fac multi - La Maison du Chocolat sau Leonidas ar fi alte preferate ale noastre - dar la J. Torres sunt de o prospetime maxima. Deasemeni, selectia dezorienteaza si pe cel mai hotarat om :) Inafara de obisnuitele arome si umpluturi (cognac, praline, nuca de cocos, capucino, nuci de orice fel) mai sunt si din cele care la prima vedere ar parea cel putin ciudate - cum ar fi ardei iute de care ziceam mai sus, sau lavanda, ghimbir sau chai (ceai indian).
Mancare a fost pate de fois gras cu trufe, o branza d'affinois si sunca spaniola invechita un an (jamon serrano) care e permisa in State nu demult, icre de somon alaskan si alte maruntisuri. Si o friptura innabusita. Si prajituri de la o cofetarie frantuzeasca nou deschisa si descoperita (de care voi scrie curand).
Concluzia? Trecem pe gratare cu salate, supe de legume si iaurturi. N-am inteles niciodata de ce postul se tine inainte de Craciun si nu dupa, pentru ca acum e nevoie de dezintoxicare/dieta etc. You get the drift.
2 comentarii:
Tocmai am terminat un kil de Leonidas. F. delicioase!
Sa-ti fie de bine :) Love Leonidas.
Noi ne-am chinuit sa le terminam pe astea in 2 zile - chinuit in sensul sa nu le mancam pe toate odata. Si nu stiu cat au avut ca gramaj ca-s la bucata (bucatica adica) dar probabil ca 300 gr? greu...
Trimiteți un comentariu