miercuri, ianuarie 23, 2008

More soups - II

Nu pot sa cred ca mi-a luat un an si jumatate sa scriu despre supele Japoneze despre care scriam aici.
Eh, uite ca a venit ziua.

Menchanko-Tei este unul din multele restaurante japoneze care servesc in principal supe ramen. Cuvantul poate face referire la pastele fainoase folosite sau la baza supelor - zeama folosita + paste. Pastele sunt "trase" de mana si pot fi cu ou sau fara, iar apa folosita este alcalina, contribuind la textura finala. Zeama are o baza de supa de pui sau pork careia i se adauga sos soia (shoyu ramen), miso (pasta de soia), sau pur si simplu doar sare (shio ramen). Fiecare stil de supa are anumite ingrediente care se adauga cand supa se "asambleaza" in caston.

Tonkotsu Ramen are o zeama din oase de pork si este mai "laptoasa" - deasemeni mai putin usoara ca restul. "Mai putin usoara" nu e neaparat un lucru rau, inseamna doar ca supa este mai concentrata.
Vine cu felii de friptura (uscata) de porc, alge de mare, ghimbir murat si ceapa verde. La cerere se poate adauga un ou fiert (deasemenea poti cere sa aiba mai multa carne). Pare o supa simpla dar cele cateva ingrediente creaza destula complexitate.

Supa casei, Menchanko Ramen, are o baza de supa cu sos soia si vine cu scallop (muschiul unei scoici), creveti, varza si tofu ("prajit" si natur), ceapa verde si alge de mare uscate. Este o supa mai delicata si usoara. Fideaua este mai groasa si facuta cu ou.

Cu un aperitiv ca salata de ton (crud) cu sos si seminte de susan,






sau cateva simple gyoza dumplings (umplute cu un amestec de carne de porc tocata si mirodenii, care atunci cand sunt bine facute sunt o armonie de coaja crocanta si umplutura suculenta) si e o masa perfecta pentru o zi friguroasa de iarna.



Menchanko-Tei

43-45 W55th St.
NY, NY

4 comentarii:

Mikidos spunea...

Kill me!! Just kill me!!Hahahaha! Imi este foame. De cate ori vreau sa imi fac foame intru la tine, ma amagesc cu minunile astea si imi fac apoi un mic platou cu rosii si branza si romanisme..Pup:)

Anonim spunea...

Vaii,Lola,salivez!!!Nu ma plictisesc niciodata cand intru pe blogul tau...Ar trebui sa deschizi un restaurant cosmopolit cu comenzi pe net unde noi,cei care nu avem talentul tau,sa putem comanda toate bunataturile pe care le descrii asa de bine..Simt parfum de supa in aer,pe cuvant!!!Cu drag,Eugenia!

Lola spunea...

Dragele mele, poate intr-o buna zi internetul asta va ajunge in stadiul unde vom putea comanda instantaneu ce vrem de mancare. Ca doar se lucreaza din greu la teletransportoare cica ;)
Va pup.

Anonim spunea...

Hi,

Just wanted to say hello ;)
i'm new to this board.

Related Posts with Thumbnails