Reteta creola, picanta cat sa simti dar nu sa te faca sa lacrimezi. O foarte recomand.
4-500 gr creveti curatati
1 ceapa mare taiata marunt
2 cepe verzi taiate marunt
1 ardei verde taiat marunt
2 tulpini de telina taiate marunt
400 gr./1 lb rosii fara pielite, taiate marunt
3 catei (sau 4-5) de usturoi tocati marunt
1 frunza de dafin
praf de ardei iute (cayenne) sau fulgi de ardei rosu iute
sare
1 lingurita de sos Worchestershire
1/2 lingurita de sos iute
1 lingura de faina desfacuta in 4 linguri apa
*pentru servit, patrunjel si orez fiert
*pentru creveti - 1/4 lingura piper, cayenne, oregano, cimbru si cate 1/2 lingura sare si paprika - se amesteca toate si se asezoneaza crevetii
In 2 linguri de ulei + 2 linguri de unt se caleste ceapa, ardeiul verde si telina pe foc mediu cam 8-10 min. Se adauga foaia de dafin, rosiile si usturoiul, sare. Cand da in fiert se da focul mic si se gatesc 15 min. (se adauga un pic de apa daca sosul e prea uscat). Se adauga sosul Worchestershire si sosul iute. Se adauga faina desfacuta in apa, se amesteca bine si se mai lasa pe foc cam 10 min. Se adauga crevetii si se gatesc cam 5-6 minute (pana cand devin roz). Se adauga ceapa verde si patrunjelul si se ia de pe foc. Se serveste pe orez fiert cu putin patrunjel si ceapa verde presarate deasupra.
pe drum
Acum 5 zile
Un comentariu:
Sper ca tura viitoare cind vin la tine sa ma servesti cu aceasta reteta creola:) Iubesc crevetii astia si sosul picant!
PS: ca tot sint aici, recomanda-mi un restaurant bun, dar nu galagios:), sa fie asa mai cozy si mai...romantic:) Astept recomandarea pe yahoo, sa nu ne intindem aici pe pagina ta. Te pup
Trimiteți un comentariu