Sparanghelul e inca in sezon si am zis ca daca v-ati saturat de el la gratar (eventual invelit in felii subtiri de costita) sau simplu la abur sau la cuptor, sa va mai dau o idee.
Risotto-ul se prepara exact la fel ca cel cu ciuperci doar ca, nu-i asa, inlocuim ciupercile cu sparanghelul in felul urmator:
Sparanghelul se curata de partea tare, varfurile se taie si se pun deoparte, tulpinile se curata de coaja cu un peeler de legume si se pun la fiert cu un pic de sare pentru 5 minute. Dupa care se fac piure fie prin sita, fie cu robotul de bucatarie.
Pe la jumatatea timpului de fierbere al orezului se pun varfurile de sparanghel, se continua fierberea normal, iar la sfarsit se adauga si piureul de sparanghel (inainte de unt si parmezan).
E ca si cum mananci primavara :)
pe drum
Acum 5 zile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu