duminică, iunie 08, 2008

Orasul amintirilor

Intr-un oras cu peste 8 milioane de oameni sunt tot atatea povesti. Care au inceput sa fie trascrise intr-un proiect pe care eu il gasesc genial: City of Memory - o harta interactiva a New York-ului, unde oricine isi poate scrie povestea, tintuind-o pentru oricine sa citeasca.

De la povestea unei romance de pe Upper West Side care a emigrat in America in 1927, la varsta de 6 ani, pana la ghiduri de cartier in care ti se dezvaluie mistere ale altor culturi, poeme si mici intamplari din viata unui oarecare pe langa care ai trecut probabil vreodata sau istoria unei cladiri... e o calatorie fantastica. E ca o enciclopedie, sau ca o privire furisa pe gaura cheii, sau ca o soapta auzita fara sa vrei. Recomand oricui sa incerce sa citeasca macar cateva din povesti.

Via Gothamist.

6 comentarii:

ina bixade spunea...

ia sa ma duc si eu sa-mi scriu povestea:)

simonacratel spunea...

frumos, imi place

:)

Lola spunea...

o sa urmaresc sa te citesc, Ina :)

si mie imi place mult. intr-un oras cu asa personalitate puternica mi se pare ca oamenii si-o pierd pe-a lor, iar chestia asta parca o readuce in perspectiva.

ina bixade spunea...

Asa cica, intr-o mare metropola ca NY-ul, iti pierzi propria identitate, insa, daca e puternica, (asa ca a mea:), dimpotriva, se contureaza si mai bine:) Banuiesc ca iti dai seama ca am glumit cind am zis ca ma apuc sa povestesc:)

simonacratel spunea...

cred ca mi-ar placea sa vizitez new yorkul :)

Lola spunea...

Ina - ma refeream la per total, nu individual. Stim cu totii ca trebuie sa ai some cojones sa traiesti in orasul asta :)) Si nu, eu te luasem in serios :P

Simona - cred ca ti-ar placea si sa traiesti aici. :) Plus ca ai avea o groaza de personaje interesante in jur care ti-ar oferi fara margini subiecte de scris :))

Related Posts with Thumbnails