Metoda: de care am scris mai inainte - ouale (reci din frigider) puse in apa rece, sarata, aduse aproape de punctul de fierbere (cand bulele de aer in apa incep sa urce la suprafata si apa incepe sa aiba o usoara miscare fara sa clocoteasca insa).
Toate au fost tinute sub apa rece curgatoare aprox. 1 minut dupa expirarea timpului.
Rezultatele:
Oul din stanga - tinut in vasul cu apa fierbinte, acoperit cu o farfurie, un minut si jumatate. Cleios-cleios.
Oul din mijloc - idem, 2 minute (poate cateva secunde peste). Tot cleios, dar mai legat un pic.
Oul din dreapta, scos imediat din apa - prea moale (dar am vrut sa vad care e stadiul de coagulare inainte de a fierbe apa). L-as lasa in apa fierbinte pana intr-un minut ca tot albusul sa se coaguleze.
Si un ultim sfat: pentru oua cleioase folositi oua mai vechiute caci cele proaspete nu se vor coji usor iar metoda de care spuneam inainte - crapat cu atentie peste tot si rulat intre palme - trebuie aplicata cu multa delicatete. Pe cele moi serviti-le cu capacel si lingurita.
Ulf
Acum o zi
6 comentarii:
Azi am fiert ouă fără să le fierb, după metoda descrisă de tine şi au ieşit ţuţ, foarte bune! Nici prin dosul imaginaţiei nu-mi trecea că oul care stă 15 min în apă clocotită se fierbe! Mersi de truc. Gata, am scăpat de ouăle de Paşti răsfierte şi înnegrite, că negreala aceea era dezgustătoare. Acuma se fierb ouă drăguţe şi la Chicago!!
Super, ma bucur. :)
Eu sincer am fost uimita de cata diferenta e in textura cand am incercat prima data.
THX. Am invatat ceva nou.
Ma bucur :)
Imi place blogul tau , iar articolul asta e de-a dreptul interesant . Bravo ! Amalia
Multumesc, Amalia :) Si blogul tau e o bogatie de retete :D
Trimiteți un comentariu