duminică, septembrie 21, 2008

Battery Park City

Construit pe locul fostului cartier grecesc, nascut odata cu inaltarea turnurilor Gemene (de trista amintire) si situat chiar in spatele lor de-a lungul raului Hudson, Battery Park City se intinde de la Battery Park in sudul Manhattanului pana la jumatatea Tribecai. Loc de promenada, jogging, ciclism - este intr-adevar un oras in sine. Parte rezidential si parte comercial, este cartierul unde se afla World Financial Center - gazduind firme ca Merrill Lynch, American Express, Dow Jones si Wall Street Journal, printre altele.

In partea lui de nord se afla Winter Garden, un atrium/mall (poza a 3-a, cladirea de sticla din margine stanga) cu o terasa ce gazduieste la marginea ei portul de yachturi North Cove. Oriunde de-a lungul lui poti privi traficul de vase de tot felul (de la iole la yachturi, taxi/ferry sau nave de agrement) si cele mai spectaculoase apusuri de soare din NYC.







8 comentarii:

Amalia spunea...

E frumos acolo. Şi pozele sunt frumoase, favorita mea este ultima dintre ele :)

Lola spunea...

Romantic, nu? :)

Zuzu spunea...

Ce frumos arata! Peaceful

Amalia spunea...

De câte ori pui poze cu NY mă bate, aşa, un elan peste inerţie şi îmi închipui că aş fi în stare să mă ţin de planul să dăm o fugă în octombrie ăsta până acolo.

Apoi mă bate o inerţie peste elan, aaaah, să mă deplasez până la O'Hare (10 minute cu maşina), să mă urc în avion, să zbor, să aterizez, să cobor în nebunia mărului, să nu ştiu pe unde să merg, săăăăă. Dar mi-ar place să o fac, să văd măcar Metropolitanul şi ce amar mai pot vedea eu în două zile sau trei :(

Lola spunea...

Cum adica sa nu stii pe unde sa mergi? hm...
Haide nu mai numara boabele de orez :))

Amalia spunea...

o mie, o mie unu, o mie doi, o mie trei... mersi :)

puttycat spunea...

Uhm prin zona asta parca era si-un mall de reduceri, Century 21, mai de buzunarul nostru, asa.. Noroc cu el, c-am descoperit si zona, nu fusesem pan-atunci prin Battery Park, chit ca munceam foarte aproape, la 2 strazi sud de Wall Street. (intr-un pub, da' orisicat :D)

Lola spunea...

Century21 e unul din magazinele mele preferate, desi mai mult din nostalgie pentru ca nu mai e asa grozav cum era acum ani. Anyway, c21 e in mijlocul insulei, de partea cealalta a WTC si la distanta egala de Battery Park care e pe Hudson River cu vedere la Jersey si Pier17 care e pe East River cu vedere la Brooklyn. Fantastica zona, nu? :)

Related Posts with Thumbnails