marți, septembrie 16, 2008

New York Style

Mi s-a parut foarte interesant si haios raportul lui Bill Cunningham (faimos fotograf la New York Times - pentru cine nu stie) despre cata durere o femeie new-yorkeza e in stare sa indure. Daca aveti 3 minute, fotografiile sunt dementiale: o adevarata galerie de moda. Cred ca si baietilor le va placea si poate, poate - cine stie? - vor intelege un pic de ce femeile au fetisul pantofilor.

8 comentarii:

Mikidos spunea...

well..eu iti multumesc caci mi-ai facut ziua frumoasa cu pozele si mai ales cu comentariul lui Bill Cunningham! In Bucuresti cu tocurile e mai greu, mai ales daca ai masina, asa ca la mine schimbul de incaltari are loc mereu pe scaunul soferulu. Cu slapii sub scaun ca sa pot sa conduc si pantofii cu toc pentru cand cobor din masina:))

Lola spunea...

si iarna ce faci? :))

puttycat spunea...

ce funny sunt tipele alea care-si schimba incaltarile pe strada :D
mie nu mi s-a intamplat niciodata, poate si pt ca am doar o pereche de pantofi si una de sandale cu toc, si le port doar atunci cand chiar nu am incotro. in rest, traiasca talpile plate, eu una prefer comoditatea :)

Zuzu spunea...

Ce funny!!!!!

Eu, balerino-manicaca destul de convinsa si deloc inalta, ma intreb totusi de ce nu reusesc fie sa ramana pe tocuri, fie sa aleaga flat de la inceput...
Sau a devenit probabil si acest "switch between shoes" un ritual de sine statator si foarte New Yorkez(ca si atitudine degajata) tinand cont ca se desfasoara in vazul lumii, nu la adapostul masinii...

Lola spunea...

si eu prefer comoditatea, daca ma dor picioarele nu functionez normal. am purtat destul tocuri inalte :D
culmea e insa ca nu ma mai simt bine nici cu flats acum, parca vreau un 4-5 cm de toc, dar sunt foarte greu de gasit incaltari cu inaltimea asta (sa fie si cat de cat la moda, plus sa-mi si placa mie). mai jos de 7-8 cm greu sa gasesti un pantof fain. si oricat imi place, stiu ca n-o sa-l port decat o data - de 2 ori.
anul trecut cand am facut rotatia sezonala a pantofilor am facut poza asta cu pantofii de vara - http://www.flickr.com/photos/loladear/504152486/in/set-72157594301590827/ - am zis ca privind oroarea in ochi poate ma opreste de la a mai cumpara altii. pentru ca in fiecare sezon trag tare pe 3-4-5 perechi, restul dorm in sifonier. adevarul e, vara slapi si iarna uggs. ocazional, mai vad eu :))

anna, pai sa-ti explic. e o serie de factori.
1- new-york-erii nu prea au masini (in comparatie cu restul tarii) pentru ca e groaznic de greu si de scump cu parcatul. chiar daca au masini nu prea vin cu ele in oras - am colege care vin cu masina pana aproape de manhattan si o parcheaza acolo dupa care iau metroul.

2- distantele care le strabati la picior in oras sunt foarte mari. daca ai 1-2 statii de metrou de mers e de preferat sa o iei pe jos decat sa pierzi vremea coborand si urcand metroul (pana la urma faci aprox acelasi nr de pasi plus ca s-ar putea sa pierzi mai mult timp)

3- consecinta este ca e foarte uzual sa ai incaltari comode pe drumul spre servici (costum, dres, sosete groase si sneakers - got the picture? :D), iar la birou sa iti pui tocurile. si da, de obicei asta se petrece in intimitatea (relativa) a biroului.
insa fetele din poze mergeau la show-urile de moda, unde nu aveau unde sa-si schimbe incaltarile decat in strada. care nu e deloc o problema, nu e o intamplare rara.
iar Bill C. a fost pe-aproape sa le faca poze :D

si ca ultim amanunt, contrar filmelor gen sex and the city, foarte putine femei in ny poarta tocuri (mai ales ziua). de obicei "ladies who lunch". seara e alta poveste, multe ies la baruri/restaurante si se imbraca mai asa, ca in filme. :D

simonacratel spunea...

funny. :)

In Germania nu se poarta stilettoes absolut deloc. Daca vad totusi o cucoana purtind pantofi cu toc, se duce la o sindrofie, sau e tinara.

Daca vad totusi o cucoana cu stilettoes, aaaa... cum sa ma exprim mai delicat?! tocmai isi face meseria la un colt chic de strada.

Aici de baza si obligatorii sint pantofii sport. Ma bulverseaza sa vad femei chinuindu-se asa. hai sa fim serioase, barbatii chiar nu merita!

Lola spunea...

Chiar nu port tocuri pentru barbati. Nu ca nu merita, ca al meu merita zic eu, si daca ar fi dupa el n-ar trebui sa existe zi fara tocuri :P Dar serios, cand port tocuri (fara sa ma duc la vreun eveniment), le port pentru ca asa imi vine - sunt zile (rare, cum ziceam) cand vreau senzatia aia de alungire a muschiului. Imi trece repede insa :))

Si sunt stilettos si stilettos - unele-s moderne, altele-s elegante si cu totul alta categorie pentru coltul strazii.

Taman ce ma plangeam ca nu gasesc tocuri potrivite si mi-am gasit sambata o gheata super - sa vedem cat o sa o port.

simonacratel spunea...

:)

Si eu port uneori tocuri scunde. Dar nu as purtea tocuri de zece sub nicio forma. Am niste cizme cu tocuri de sapte, ce-i drept, dar le port doar la ocazie, ca aici as parea prea pretentios imbracata. As atrage atentia pe strada.

Related Posts with Thumbnails