duminică, aprilie 26, 2009

Mica plimbare pe Broadway downtown

Zona a orasului poate cel mai bine cunoscuta pentru doua motive: Wall Street si World Trade Center. Dar tot aici este si primaria orasului, Woolworth Building, Trinity Church si capela St. Paul.
Zona e in constructii permanente si mai mult sau mai putin dramatice - unele cladiri au fost demolate si sunt in reconstructie, altele sunt doar in reparatii. Ramane insa intens comerciala si turistica.
Trinity Church este una din cele mai vechi biserici din oras, datand din 1698. A fost distrusa si reconstruita de doua ori, o data in marele foc din 1776 si apoi de grozaviile unei ierni din 1838-39. In ziua de azi, nu arata nici un semn de slabiciune arhitectonica.
In curtea bisericii, un mic cimitir cu pietre funerare ce dateaza din 1600-1700 - inscriptiile palesc cu vremea, dar numele celebre de pe ele raman inca in memorie - generali sau ingineri, mai toti au avut un rol important in istoria Americii, sau cel putin cea a orasului.
Trinity Church ofera saptamanal concerte de muzica clasica, printre multe alte activitati artistice.
Si, vorbind de muzica, un alt loc (neasteptat) unde se poate asculta muzica clasica: la 160 Broadway este un McDonalds care pentru ani de zile a fost unica locatie a lor de 5 stele. Desi se pare ca si-au pierdut certificarea, pastreaza inca vazele imense cu flori si pianul de la etaj, unde de-a lungul zilei se canta live.

5 comentarii:

Anonim spunea...

ce-mi place ca te-ai intrs la povestiri-ghidate despre NY. mcdonald's de 5 stele? wow!!!

The Fly spunea...

Subscriu! I love these stories.

lavy spunea...

vazusem la TV imagini din acest Mac..deci mai exista:)pacat

Vic spunea...

uau, super articolul. Mai vrem! :)

Lola spunea...

ma bucur ca v-a placut, dragilor.

Related Posts with Thumbnails