sâmbătă, mai 16, 2009

Mica Indie

Intr-o zona a Queens-ului - Jackson Heights - cu zeci de strazi cu iz sud-american, cateva restaurante tibetane si cel mai bun thailandez din tot New-York-ul, o strada face nota discordanta - e ca o surpriza colorata si aromata: Mica Indie.
Pare o strada oarecare, daca n-ar fi multitudinea de magazine exotice - in cea mai mare parte fie cu bijuterii (ca din aur sau nu) sau cu materiale si confectii.
Sari-urile sunt o veche pasiune a mea si sunt fascinata de broderiile cu margele, paiete si fire metalice. Preturile variaza intre $10-15 pentru un sari din fibre sintetice si tesut in fabrica, pana la mii de dolari pentru cele brodate pe matase.
Bijuteriile sunt care mai de care, fie doar din aur sau cu pietre pretioase si semi-pretioase. Sau fie doar gablont - si tot sunt fenomenale (cu toate ca nu prea mai port zdranganele, jumatate din sertarul cu minuni contine bijuuri indiene).
Magazinele cu mancare importata abunda, gasesti legume atat "de-ale noastre" cat si mai ciudate (in poza este bitter melon care se foloseste in mancaruri asemanatoare cu tocana noastra) sau fructe exotice mai greu de gasit. Un supermarket faimos este Patel Brothers - de acolo iau conserve cu piure de mango pentru mango lassi si neaparat kulfi (despre care voi mai scrie curand) si multe alte mici minuni.
Restaurantele indiene abunda, bineinteles (Jackson Diner e foarte probabil cel mai vestit). Cele mai mari au un bufet de pranz "cat poti manca" - pe vremuri era $5.99, nu stiu cat mai e acum. Cateva magazine cu dulciuri (dupa care, sincer, nu ma omor dar cred ca merita incercate macar o data) arata imbietor. Aromele in Mica Indie sunt puternice, dar dupa socul initial parca inveti sa le iubesti.

Ca de obicei, cateva poze in plus aici.

8 comentarii:

tonica spunea...

deci nu ma pot atinge de sariul acela din dreapta..:((
Faina plimbarica...sa tot ai ce vizita, vedea, trai pe-acolo...Pe cuvant daca as mai avea chef de munca mai apoi..:P

Lola spunea...

ca sa nu te mai plangi ca nu te scot la plimbare, nah :)
sari-ul de care zici... uite chiar voi intreba cand mai trec pe-acolo, ca trebuie sa-mi fac drum sa-mi mai iau niste minuni de la patel.

Andrea spunea...

Mica ta Indie e colorata si vesela...sora ei mai mare e o lume a contrastelor...apreciez sirguinta unor indieni...dar nu pot trece cu vederea mizeria in care se complac unii ceva mai multi din pacate. India o tara nu cred ca pot scrie frumoasa...mie mi-a lasat un gust amar...incepind cu apa infecta din hotel si terminind cu animale uitate in putrefactie pe marginile strazilor prafuite. In capitala...lume multa, multa asa de multa nu cred sa fi vazut vreodata. Bineinteles ca au si arhitectura frumoasa...si au si bazaruri in care intrii dimineata si daca te tin picioarele mai iesi seara...desi parca la un moment dat totul se repeta in ceea ce vezi...as sublinia totusi un bazar superb cu mirodenii...unde stai intradevar gura casca si nu stii la ce ar putea folosii anumite mirodenii...Pentru mine ramine o tara care trebuie vazuta numai o singura data;)

Amalia spunea...

Andrea, e bine ca ai vazut-o...

Daniela spunea...

Ce frumoasa este Mica Indie...! si cat de mare deosebire fata de locatia in care ma aflu....astept ,poate celalalt Memorial Day ..poate atunci mai vad oameni pe strada..sau poate ca nu ma voi mai afla aici..

Lola spunea...

Andrea, nu ma mira reactia ta fata de India. Dar eu as fi bucuroasa sa beau doar apa de la sticla (cu aglomeratia sunt obisnuita) ca sa am ocazia sa o vad, inspir, respir. Mi se pare o tara fascinanta cu o cultura incredibila si nu m-as astepta numai la palate ajungand acolo. Posibil sa fie de vizitat numai o data, dar o data este mai bine decat deloc.

Daniela, noi aici ne vaitam de prea multa lume pe strada. Cum o dai nu e bine :D

catalin spunea...

kulfi e fabulos(am facut 1 data), iar dulciurile indiene sint si mai fabuloase, cind ajung in India sint la dieta de de prajituri indiene, chit ca sint super dulci si super aromate. India ca tara e o cultura atit de diferita incit destule comentarii sint de prisos, am fost de 2 ori si m-as mai duce, doar ca turist, nu sa ca locuiesc acolo.

Andreea01 spunea...

Buna ziua este de vânzare ce-ati supus pe internet sunt interesată să cumpăr

Related Posts with Thumbnails