Sa fiu sincera, nu ma omor dupa homar - desi, tot sincer, din cand in cand si mai ales daca stiu ca e proaspat si preparat bine (cum a fost pe St. Martin) nici nu ma dau inapoi.
Nu cumpar homari vii sa-i prepar acasa, nici cozi de homar congelate (am incercat o data si nu vreau sa mai repet experienta), iar la un restaurant care serveste fructe de mare nu ma arunc la homar daca restaurantul respectiv nu e total faimos pentru ei.
Ce nu incercasem niciodata: "lobster roll"- sandwich renumit in statele de nord-est, desi citisem si auzisem multe despre el. Asa se face ca la una din vizitele la Fairway (despre care spuneam ca au si un counter unde poti cumpara mancare pregatita pe care sa o mananci la terasa lor) si dupa ce citisem opinii in care am oaresce incredere, am incercat homarul lor. Pregatit in stilul considerat "clasic" (gatit la abur, desfacut in bucati mari, dulci si suculente amestecate cu un pic de maioneza si doar un pic de telina verde), a fost excelent si foarte probabil voi repeta experienta.
Insa inca visez sa incerc unul "tras" in unt (celalalt stil de lobster roll). Eventual intr-o excursie in Maine sau Connecticut. :D
călătorie pe partea cealaltă a pământului
Acum 3 zile
6 comentarii:
Homar, stridii, midii etc - toate sunt minunate; pe aici nu avem sandvis cu homar (si daca am avea, cred ca ar costa mult); dar mi-ai facut pofta sa cumpar niste midii congelate, de la supermarket :)
PS: mi-a placut mult episodul cu "invazia olandezilor", sub forma de mancare si flori.
Ce apetisant arata, asa in farfurie...:)
to-morrow - da, nu-mi aduc aminte sa fii vazut homari in romania :) si daca gasesti congelati, sa nu arunci banii pe ei. mai bine treci oceanul si te duc eu sa mananci homar proaspat :)
PR, e f f bun. mai vreau.
nu m-a tentant homarul niciodata. desi aici se vinde viu. e o delicatesa prea rafinata pentru buzunarul meu.
multumesc pentru vizita,Lola, mai ales ca ai avut rabdare cu mine.
nu mi-a trecut supararea pe viata asta, dar am revenit la gânduri mai ortoxe.
nici eu n-am gasit vreun lobster "tras in unt" sa-mi placa pana acum; e adevarat ca nici nu m-am aruncat asa cum bine zisesi tu ca nu orice restaurant iti poate servi un homar bunicel macar. Insa acum ca tu zici ca ai gasit la Fairway abia astept sa incerc. Fie vorba intre noi reteta respectiva cu maioneza si telina am incercat-o cu shrimp si a fost foarte bun. Despre homar te anunt dupa ce gust:)
@Giulia - si aici se vinde viu, de fapt e unul din motivele pentru care l-am incercat in locul asta. In supermarket sunt tancuri cu apa in care-i vezi ca-s vii, deci toate sansele sa fie cat se poate de proaspeti.
Cat despre suparari pe viata, toti le avem :) dar poate e mai sanatos sa le ignoram.
Alina, mi-a placut ca nu e innecat in mayo, cum se intampla de obicei. Sper sa-l incerci, astept raportul ;)
Trimiteți un comentariu