vineri, ianuarie 22, 2010

Nyonya

Am mai scris despre Nyonya, dar asa demult ca poate are nevoie de un update. Plus, raspunsul la ghicitoare: sunt "pearl noodles" (traducere gingasa a ceea malaiezienii numesc "coada de sobolan"), o pasta din faina de orez foarte probabil facuta de mana in cazul Nyonyei. Textura este deosebita de alta pasta, consistenta si chewy si sunt absolut delicioase acompaniate de bucatele de fructe de mare, ceapa, muguri de soia si sosul maroniu. Cum spuneam si data trecuta, nu-s aratoase dar sunt foarte bune, unul din preparatele noastre preferate acolo.

Apoi e nelipsitul Beef Rendang, fragede cuburi de vita intr-un sos de curry gros si destul de picant dar senzational stins cu coconut rice (care are doar gust de cocos, nu pulpa in sine).

Cel mai bun pui cu usturoi - coaja crocanta iar carnea suculenta, cu felii de usturoi prajit si o zeama foarte lejera dar gustoasa. L-as asemana cu puiul la ceaun dar nu este la fel de greu/uleios.

Dry squid curry - alt curry din sepie uscata si rehidratata, mult mai usor si mai putin picant decat vita Rendang.

Absolut nelipsitul Roti Canai, uneori motiv principal pentru a vizita Nyonya.
Si thai iced tea - un ceai thailandez foarte puternic amestecat cu lapte evaporat (nu condensat, deci nu foarte dulce). Ceaiul fierbinte (gratuit) este nelipsit de la masa.

Mariti pozele ca face mare diferenta. Ca intotdeauna dealtfel.

7 comentarii:

alina spunea...

foarte tare imi place de mor sa vad ce mai experimentezi. Am mancat si eu in Chinatown acolo e "the real food" dpdv traditional.O intrebare as tranti si eu total deplasata de topic insa cu mare insemnatate pt mine: Vazusi pe undeva gogosari murati in otet d'aia buni ca in Romania? amm vazut pe la Muncan si Papagalu' insa nu-s asa buni. Ma gandeam ca poate stii vreo locatie ar fi un super cadou pt my bf de ziua lui.
Multam mult!!!!!

giulia spunea...

aici sunt subiecte Tabu. Eu gac cura de slabire. Nimic despre delicioase produse culinare.

Nu vad, nu poftesc.

O îmbratisare draga mea.

Lola spunea...

Alina, inafara de Muncan, Papagalul, Massis, Sunnyside Meat Market - as zice magazinele rusesti, care au si ei o gama larga de importuri (pentru ca dupa cum stii, aici nu-s gogosari, ci doar ardei grasi). Noi nu suntem mari fani si n-am prea incercat diferitele marci de gogosari. Sorry ca nu-s de ajutor.
In locul tau as aduna mai multe borcane de diferite marci si poate unii sunt ca la mama acasa :)

Giulia, sunt la curent cu dieta ta si imi pare rau daca-ti trezesc pofte. Te imbratisez si eu cu mult drag.

blue_varza spunea...

Da, foarte bun intr-adevar Beef Rendang ;)...tu ai incercat sa-l prepari si in casa?

Cristi spunea...

oh, arata prea bine, sincer.

Cristian VADUVA spunea...

Salut, te-am adaugat pe www.RoSUA.info indexul blogurilor romanilor din SUA - daca nu vrei sa fi indexat lasa-mi un comentariu si te scot din lista de bloguri ce sunt indexate.
Detalii despre acest proiect poti sa gasesti aici:
http://www.vaduva.ro/rosua-info-indexul-blugurilor-romanilor-din-sua/

Multumesc anticipat!

Lola spunea...

@blue_varza - nu, n-am incercat sa-l fac acasa. inca.

@Cristi - sunt si excelent de bune. Sari balta anul asta? :D

@Cristi - felicitari, esti tare vrenic!

Related Posts with Thumbnails