duminică, martie 28, 2010

Kyo Ya

Kaiseki: un tip de arta care imbina gustul, textura, culoarea si felul cum este prezentata mancarea.[...] Numai ingrediente de sezon sunt folosite si preparate in moduri care tintesc sa le maximalizeze gustul. Preparatele sunt prezentate cu grija pe vase care sunt alese pentru a le spori atat tema sezonala cat si felul cum arata, [ele] fiind frumos aranjate si impodobite, de multe ori cu frunze, flori sau decoratii comestibile [...] (wiki)

Kyo Ya este un restaurant kaiseki din East Village care este cotat ca unul din cele mai bune (daca nu cel mai bun) restaurant japonez din New York. Am fost invitata de o prietena care a vrut sa sarbatoreasca o reusita destul de extraordinara (aceeasi draga de L. cu care am fost si la Chinatown Brasserie, si careia ii doresc si alte reusite, stie ea ce zic :P, plus ca ador sa aud "ai avut dreptate" hihi). Si ce seara memorabila am avut :)

Desi facusem rezervare ca sa stam la masa, am optat sa stam la bar si ne-am bucurat de alegerea facuta. Am primit multa atentie, ni s-a explicat fiecare fel de mancare - ce este, cum se mananca (de ex., ariciul de mare trebuia pus pe o foita de nori si impaturit in ea), iar cand am intrebat daca pot poza, nu numai ca mi s-a raspuns "da, desigur" cu mult entuziasm, dar cand aducea o noua farfurie mi-o pozitiona pentru poza :)) Super servicii, nimic mai putin decat ma astept de la japonezi.

Deci, de vazut in poze, nu neaparat in ordinea asta:

Miel pe stil Hokkaido cu sos bbq japonez
Orez Cincisprezece graunte
Caracatita (baby) cu legume si sos de soia
Sashimi de ton si arici de mare cu nori (foite de alga)
Tipar afumat de casa (probabil cea mai frumoasa prezentare, in frunza elegant impaturita) cu tulpina de telina si sos miso
Limba de vita marinata si gatita (sic!)
Piept de porc slow cooked (antonim pentru fast food :D) intr-un sos de soia
Chiftelute de mousse de creveti cu legume si rice-crispies
Piept de rata acompaniat de ceapa si ridiche, limeta, mustar, chives si un fruct pe care l-am gustat in premiera (si tocmai bine ca amandoua am uitat cum se cheama - ....momo)
Black cod marinat in miso cu radacina de brusture si ceapa marinata (si el acompaniat de un ....momo care a disparut inainte sa fac poza :)) )
Creveti si crab cu legume

Si da, a fost foarte multa mancare, aproape prea multa.




Kyo Ya
94 E 7th St la 1st Ave
East Village, NY

5 comentarii:

Dana spunea...

Yummy, yummy...arata foarte apetisant.

Ana Thomas spunea...

Dumnezeule, daca asta nu-i arta, atunci ce????
Ayyyyy, ayyyy, ce bine-i la New York!
Ma trage ata din ce in ce mai mult spre coasta aialalta....e mai aproape de Europa ...si la propriu si la figurat!
Gand bun de primavara spre tine!

Miju spunea...

aoleo!
ce-mi văd ochii...
ştii că sînt fanul tău pe flickr? :)))

...şi tu te 'văitai'de faptul că nu se găsesc urzici în ny. lasă că le fac eu nori şi-ţi trimit ;)

Lola spunea...

@Dana, da, chiar mananci cu ochii

@Ana - voi aveti vreme mai buna insa. Stii cum e, nicaieri nu e perfect. :D

@Mijule, nu stiam ca te am de fan pe flickr, ai cont de flickr? voi cerceta :)
Nori de urzica, foarte interesanta ideea - no kidding

catalin spunea...

momo? eu stiam ca e un fel de "galusta" din nepal, dar cautind acum vad ca e si piersica?!

Related Posts with Thumbnails