vineri, iunie 16, 2006

Food - Wu Liang Ye Sichuan Restaurant



Cu locatii in Midtown si UES, unul din restaurantele chinezesti cu fetze de masa. Relativ ieftin (poate $2-3 mai mult decat preturi de Chinatown in locuri fara pretentii) si mancarea absolut delicioasa. Bucatari si proprietari sunt 2 frati si se pare ca mancarea este la fel de buna la toate cele trei locatii, indiferent unde decid ei sa gateasca in ziua respectiva.

Am inceput cu Scallion pancake, ca o clatita crocanta, prajita in ulei (mai mult decat suntem noi obisnuiti si totusi nu unsuroasa) si dumplings. Fiecare cu sosul ei - sosul pt dumplings destul de picant (unul din noi are toleranta mai mare la iuteala - guess who? - decat celalalt, dar ne-a placut amandoura).

Felurile principale au fost beef w/mushrooms and bamboo shots si bbq pork.

Barbeque Pork sunt de fapt cotlete de pork prajite (deep fried) cu un sos foarte asemanator celui de barbecue american, destul de gros si dulce. Avem aici 2 chestii care in principiu nu-mi plac: 1. deep frying si 2. dulce, dar a fost foarte bun. Eee, dar vita cu ciuperci a fost chiar chintesenta mancarii chinezesti - sosul fara prea mult cornstarch (alta chestie care nu-mi place la chinezeasca), usor si delicios, iar carnea superb frageda.
Pentru prima data mi se intampla sa desfac un fortune cookie si sa gasesc doar jumatate de biletel inauntru. Zicea ceva de "the others" - buhuhu...



Wu Liang Ye - 215 E 86th St (bet. 2nd & 3rd Ave) / 388 Lex Ave. (bet. 39th &40th St)/ 36 W 48th St, New York 10036
Bet. 5th & 6th Ave

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Zicea ceva de "the others" - buhuhu..."

de film adica? frumos :)

Lola spunea...

Nu cred ca se referea la film, doar mi s-a parut mie freaky sa vad doar "...and the others"

Related Posts with Thumbnails